Save the date: 4 September 14.00 uur Grote Jaarlijkse Wijnproeverij in de wijngaard!

Welkom bij ons wijnbericht. Deze keer een mooie recensie van Onno Kleyn in de Volkskrant, de vooraankondiging van onze Grote Jaarlijkse Wijnproeverij en tot slot een triest bericht uit de Moezel


Vooraankondiging Grote Jaarlijkse Wijnproeverij

Eén van onze leukste jaarlijkse evenementen is onze grote wijnproeverij in de wijngaard van Hof Detharding in Lichtenvoorde. Vorig jaar waren wij blij verrast met de enorme opkomst van klanten uit alle hoeken van het land. Het weer, de entourage en de sfeer waren fantastisch. Alle reden dus om het dit jaar nog maar eens dunnetjes over te doen. Dit jaar komt Johannes Forster uit de Nahe persoonlijk zijn wijnen presenteren. Daarnaast zijn er meer dan 30 open wijnen te proeven, inclusief natuurlijk de wijn van de wijngaard zelf.

De proeverij staat gepland op zondag 4 september 14.00-17.00 uur. Zet het alvast in je agenda!

Meer informatie volgt.


Duitse Chardonnay, wat voegt dat toe?

Heel wat, volgens Onno Kleyn. Op 9 juli verscheen in de Volkskrant de recensie van de Bretz Chardonnay trocken reserve 2020. Uit de paar duizend wijnen die Onno jaarlijks krijgt toegestuurd koos hij deze Duitse Chardonnay en hij was erg enthousiast. Eerlijkheidshalve moeten wij toegeven dat Chardonnay niet onze favoriete druif is maar deze wijn heeft ons destijds dermate verrast dat we hem direct aan ons assortiment hebben toegevoegd. Een heerlijke frisse wijn met zachte zuren en zonder overdreven houtgebruik, iets dat we bij sommige chardonnays helaas maar al te vaak tegenkomen. Vooral de prijs/kwaliteit verhouding is in vergelijking met soortgelijke wijnen zeer goed te noemen. Zeker nu, want bij een bestelling van 6 flessen betaal je nu slechts €8,96 per fles in plaats van €9,95. Deze actie geldt zolang de voorraad strekt.

Klik op de link voor de recensie van Onno Kleyn.     https://www.volkskrant.nl/a-becd795b

 

Bretz Chardonnay trocken reserve 2020  nu €9,95  vanaf 6 flessen € 8,96


Daniël Vollenweider

Afgelopen weekend bereikte ons het vreselijk trieste berichten Daniël Vollenweider op 22 juli is overleden. Daniël was een idealist die als “Quereinsteiger” zonder eigen vermogen in korte tijd een enorme reputatie heeft weten op te bouwen als Mosel WinzerDaniel Vollenweider was een Zwitser. Hij koopt in 1999 een oude verwaarloosde wijngaard die hij begint op te knappen. Die oude wijngaard is de Wolfer Goldgrube, steil en arbeidsintensief, maar met Rieslingstokken van tegen de 100 jaar oud. Samen met enkele andere wijnbouwers zet hij zich in voor het behoud van de hele steile wijngaarden aan de Moezel. Zijn wijnen behoren tot de absolute top en regelmatig stond hij in het lijstje van de beste 100 Duitse wijnbouwers. Hij was een enorm gepassioneerd vakman en bleef daarnaast altijd bescheiden.

Vanaf de oprichting van DokterMaler importeren we zijn wijnen en waren regelmatig bij hem op bezoek. Deze bezoeken waren voor ons zeer waardevol en leerzaam en werden altijd even vriendelijk ontvangen. We wisten dat hij al een aantal jaar ziek was , maar dit bericht kwam toch zeer onverwacht en het raakt ons enorm.

Sinds twee jaar werkte Daniel samen met Moritz Hoffmann. Deze “Jungwinzer” heeft zijn sporen in de wijnbouw al dik verdiend en we hopen dat hij met dezelfde passie het werk van Daniël voort kan zetten. We wensen hem hier heel veel sterkte en geluk mee.

Meer over de wijn van Vollenweider? Klik op de onderstaande link

https://doktermaler.com/?s=Vollenweider&post_type=product