Het Toscane van Duitsland

Welkom 

In dit wijnbericht onze nieuwe wijnboer van de maand, Anna Barbara Acham en een nieuwe lentewijn in ons assortiment.


Wijnboer van de maand

 

Deze maand komt onze wijnboer van de maand uit Forst in de Pfalz. Sinds 1711 is hier het familiebedrijf Acham-Magin gevestigd. Tegen de achtertuin van het eeuwenoude pand van het Weingut liggen de Grosse Lagen Kirchenstück, Ungeheuer, Jesuitengarten en Pechstein beschut door het Pfalzer Wald tegen westenwinden. Waarschijnlijk de duurste stukjes wijnbouwgrond in Duitsland.

Anna-Barbara Acham runt samen met haar partner al jaren dit prachtige wijnbedrijf. Dit doet zij op volledig biodynamische wijze, heeft zich gespecialiseerd in het maken van klassieke riesling en doet dit met verve. Anna-Barbara vinifieert haar rieslings op traditionele wijze en dat proef je. Volle krachtige wijnen met structuur en elegantie. Naast riesling worden er ook andere druivenrassen verbouwd zoals gewürztraminer en verschillende burgunder soorten. Als je ooit in Forst bent raden we je van harte aan om eens op bezoek te gaan bij de Gutsausschank van Acham Magin. Je komt dan niet in een gelikt proeflokaal met personeel, maar je wordt bediend door de wijnmaakster zelf in het hart van dit klassieke weingut. En de wijn…..? Wij waren op slag verliefd.

De drie B’s

De Pfalz wordt ook wel het Toscane van Duitsland genoemd om zijn milde klimaat en de vele zonuren per jaar. Hierdoor is de wijn uit dit gebied vaak voller en heeft wat mildere zuren.

In het hartje van de Pfalz liggen de wijndorpjes Forst en Deidesheim. Hier vindt je een aantal van de beroemdste wijngaarden van Duitsland. Iedere kenner van Duitse wijn heeft wel van de wijngaarden Pechstein, Kirchenstück, Jesuietengarten of Ungeheuer gehoord.

In Deidesheim bevinden zich dan ook een aantal grote en bekende wijnbedrijven. Men heeft het ter plekke vaak over de drie B’s: Bürklin-Woff, Reichsrat von Bühl en Basserman Jordan en Von Winning zijn namen die je in Nederland zeer regelmatig voorbij ziet komen. Behalve Bürklin Wolf vallen deze bedrijven inmiddels onder één groot consortium dat enorm veel geld heeft geïnvesteerd in de marketing van deze bedrijven. Hierdoor liggen de prijzen van deze wijnen vaak een stuk hoger dan die van kleinere wijnboeren uit de buurt. Vaak staan hun stokken zelfs letterlijk naast die van hun beroemde collega’s in dezelfde wijngaard.

Maak ook kennis met de wijn van Anna Barbara Acham met dit heerlijke Proefpakket Acham-Magin

Proefpakket Acham-Magin   van €74,40 voor €69,00  (Vul je bestelling aan tot €95,00 en betaal geen verzendkosten)

Of probeer de Große Gewächse (GG) oftewel grand cru’s van de beroemde wijngaarden in Deidesheim en Forst met het Exclusief Acham-Magin Pakket

Exclusief Acham-Magin Pakket van €126,00 voor €118,00


Lentekriebels

Afgelopen maand was Wachtstetter uit Württemberg onze wijnboer van de maand. Dit was een groot succes. Zo groot dat de blanc de noir bij ons, maar ook in bij Wachtstetter, helemaal is uitverkocht. Het is dus nog even wachten tot de nieuwe jaargang is afgevuld. Daarvoor in de plaats hebben we een nieuwe wijn van Wachtstetter aan ons assortiment toegevoegd. De Wachstetter Federschwung Weisswein Cuvée 2020. Een interessante blend van weissburgunder, grauburgunder, chardonnay en riesling. Knisperend, fruitig en ongecompliceerd. Een heerlijke verkwikkende wijn die uitstekend past bij de eerste zonnestralen van de lente. Laat het voorjaar maar komen!

Nieuw in ons assortiment! Wachstetter Federschwung Weisswein Cuvée 2020     nu €9,30