Nieuwsbrief Oktober 2020

Welkom bij de nieuwsbrief van DokterMaler

In deze nieuwsbrief hebben we het over onze finale wijnen bij Perswijn en de nieuwste aanwinsten van 2019/2020

Nieuwe aanwinsten

Normaal gesproken zou op 13 september onze grote jaarlijkse proeverij hebben plaatsgevonden. Het plan was om, net als andere jaren, dit in samenwerking met” hof Detharding” in de wijngaard te organiseren. Het draaiboek om alles volledig corona-proof uit te voeren lag klaar. Helaas, het mocht niet zo zijn. Na de persconferentie van onze premier begin september hebben we besloten om het toch niet door te laten gaan. We vonden het risico simpelweg te groot. We hebben hier vreselijk van gebaald, zeker toen bleek dat het op de dag zelf het mooiste weer van de wereld was.

Ons plan was om dit keer een vast proefprogramma te maken zodat de gasten niet te dicht naast elkaar voor de proeftafels hoefden te staan. De verschillende wijnen zouden dan op honderd vaste plaatsen kris kras door de wijngaard worden geschonken. Met de nodige uitleg natuurlijk. Het afgelopen jaar is ons assortiment weer behoorlijk uitgebreid en het was de bedoeling iedereen deze nieuwe aanwinsten tijdens de proeverij te laten proeven. Om je alsnog deze nieuwe wijnen te laten proeven hebben we het “nieuwe aanwinsten pakket” samengesteld. Zeker nu corona weer de kop opsteekt, de ideale gelegenheid om van deze heerlijke wijnen in alle rust thuis te genieten.Klik op onderstaande foto of link voor meer informatie.

Proefpakket Nieuwe Aanwinsten         van €128,85 voor €119,95 (gratis verzending)

 

 

Wijnconcours Duitsland 2020

In de laatste uitgave van het wijnvakblad Perswijn heeft Duitse wijn in de vorm van een concours extra aandacht gekregen. Er zijn door verschillende landelijke importeurs honderden wijnen ingestuurd. Opvallend was volgens Perswijn het hoge kwaliteitsniveau. Duitse wijn zit dus nog steeds in de lift! Wij als specialist in Duitse wijn hebben natuurlijk ook ingestuurd en maar liefst vier van de ingezonden wijnen hebben een eervolle vermelding gekregen en staan in het supplement van Perswijn. Het is voor ons een enorme opsteker om als beginnend bedrijf zo’n landelijke erkenning te krijgen tussen de gevestigde orde van wijnimporteurs.

Vol trots presenteren we onze finale wijnen.

Acham-Magin Riesling Deidesheimer Mäushöhle VDP Erste Lage 2018 bio

Proefnotitie Perswijn: zoete bloemen, abrikoos, ananas, breed maar niet zwaar, kruidig, fijne zuren

 Nu €12,70

Weingut Schlör Oberer First Spätburgunder VDP GG 2016

Proefnotitie Perswijn: Frambozen, kersen, compact, bloemig en kruidig/veel fruit, fijne tannine, genoeg zuren, aantrekkelijk.

Nu €39,85

 

Bürgerspital Stein-Harfe Riesling VDP GG 2017

Proefnotitie Perswijn: bloemig, zoete nectarine, meloen, licht kruidig. Heel fijn, zoet fruitig, goede zuren, fijne balans. De enige finalewijn onder de €30.

Nu van €29,75 voor €28,95

 

Meyer-Näkel, Silberberg Spätburgunder Grosses Gewachs (GG) 2016 

Proefnotitie Perswijn: zoetzure kersen, kruidig, verfijnd en getypeerd. Mooi intens, goed fruit, mooie tannine, veel spanning en lengte.

Nu van €49,85 voor €39,80 !

Forum Perswijn bespreekt Duits rood, o.a. Meyer-Näkel Silberberg: Top rood uit Duitsland.

“Hof Detharding”     Achterhoekse wijn

Graag wil ik nog even de aandacht vestigen op onze vrienden van Detharding uit Harreveld die graag ook hun prachtige achterhoekse wijnen hadden willen presenteren tijdens onze gezamenlijke proeverij van 13 september. Wijnen die ook absoluut de moeite waard zijn om eens te proberen. Voor meer informatie kijk eens op  www.hofdetharding.nl

 

Online bestellen

Nu we door corona weer behoorlijk worden beperkt blijft er natuurlijk wel de mogelijkheid om onze wijnen online te bestellen. Dan maar thuis genieten van lekker eten en heerlijke wijn. Naast ons proefpakket “Nieuwe aanwinsten” en de finalewijnen kun je natuurlijk zelf ook jouw eigen pakket samenstellen uit de meer dan 60 verschillende Duitse wijnen. Boven de €90 wordt het ook nog eens gratis binnen twee dagen thuisbezorgd.     Binnen postcodegebied “71” berekenen wij geen bezorgkosten.