Twee prachtige Decemberpakketten en De Dikke Duitser

Welkom bij ons december wijnbericht.

Deze keer aandacht voor twee mooie selecties aan decemberwijnen en tot slot onze nieuwste aanwinst, “de Dikke Duitser”

Net als vorig jaar gaan we de decembermaand in met de nodige restricties. Wij hebben enorm te doen met de horecaondernemers die klap na klap te verduren krijgen. Ook wij als Dokter Maler kunnen dit goed merken. Wat we ook merken is dat men zichzelf thuis dan maar goed verwend met uitgebreide (afhaal)maaltijden en een mooi glas wijn. Voor hetzelfde geld dat je normaal uitgeeft voor een fles wijn in een restaurant, koop je ook een prachtige GG bij DokterMaler. GG betekent Grosses Gewächs en staat voor het hoogste kwaliteitsniveau binnen de VDP (die op zich al een elite binnen het Duitse wijngilde zijn). Kortom de Duitse Grand Cru. Stuk voor stuk wijnen met enorm veel elegantie, finesse en, mits goed gelagerd, een enorm bewaarpotentieel. Onze leus is dan ook: Vergeet 2G en verwen jezelf met GG!

Ondanks alles blijft december de feestmaand waarbij goed eten en drinken niet mogen ontbreken. Daarom hebben we een twee wijnpakketten samengesteld met een selectie van prachtige decemberwijnen. En jawel, natuurlijk ook met een aantal GG’s. Gegarandeerd Goed!


Dokter Maler December Pakket            nu €97,40

In dit pakket: Een fantastische loepzuivere rieslingsekt uit het wat koelere Saargebied, een minerale weissburgunder van muschelkalk, een gerijpte  biodynamische riesling GG uit 2016, een Lemberger, het paradepaardje uit Württemberg, een prachtige houtgerijpte  bio spätburgunder en natuurlijk een Riesling auslese voor het nagerecht of een kaasplankje.


Exclusief Decemberpakket        nu €165,40

Een heus wijnfeest met maar liefst vier GG wijnen van de beste Duitse wijnhuizen van beroemde Duitse wijngaarden. Silvaner Sekt uit Franken, een delicate droge GG riesling uit de Saar, een top GG grauburgunder van topwinzer dr, Heger, een lemberger GG uit het hartje van rode wijngebied Württemberg, een heerlijke RGG spätburgunder uit de Rheingau en een hele speciale riesling spätlese met restzoet uit 2003 als dessertwijn (een unicum)


Nieuw in ons assortiment!

Maak je feest compleet met deze”dikke Duitser”. Naast de riesling Ortswein van het iconische Weingut Bürgerspital nu ook de Silvaner 1e lage Pfaffenberg in de Doppelmagnum bocksbeutel. Drie liter absolute kwaliteitswijnen één prachtige indrukwekkende fles. Een feestelijke uitstraling bij een gezellig samenzijn. Geen gesleep meer met flessen. Je hebt er maar eentje nodig. Vorig jaar werd deze wijn nog door Harold Hamersma beoordeeld met een dikke 9 en een ster.

Bürgerspital Würzburger Pfaffenberg Silvaner trocken Erste Lage Doppel Magnum 3 liter 2020

Bürgerspital Riesling trocken 2018 Doppel Magnum 3 liter