De Muskat-Trollinger rosé is er weer!

Welkom bij ons wijnbericht.

Deze keer aandacht voor de Muskatt-Trollinger rosé van Wachtstetter uit het zuidelijke Württemberg en de aankondiging van de magazijn-proeverij op zaterdag 20 april.


Muskat-Trollinger rosé 2023

Vanuit het hele land kregen we al diverse telefoontjes en e-mails van klanten met de vraag wanneer hun favoriete Muskat-Trollinger rosé weer binnen zou komen.Tijdens Prowein in Düsseldorf hebben we bij Rainer en Anette Wachtstetter al een “Fassprobe” van de nieuwe Muskat-Trollinger rosé mogen proeven.Vorige week zijn de flessen gebotteld en geëtiketteerd en inmiddels staat de eerste pallet inmiddels op zijn plek in ons magazijn.

De jaargang 2023 is in onze ogen iets subtieler en verfijnder dan die in 2022. Het fruit ligt iets minder op de voorgrond, maar is zeer zeker, aanwezig. De afdronk is mooi droog en lang met een aangenaam bittertje. Wij zijn erg tevreden over het resultaat. Omdat de wijn net is afgevuld zal deze de komende weken door de zogenaamde “Flaschenruhe” alleen maar beter worden. 

Wachtstetter Muskat-Trollinger rosé trocken 2023 bio  nu €11,65

Door de verhoging van de accijns en een prijsverhoging is het dit jaar helaas niet meer gelukt om de prijs van deze wijn onder de €11 te houden.


Wachtstetter nu ook biologisch!

Een ander nieuwtje is dat de wijnen van Wachtstetter vanaf 2023 nu officieel biologisch gecertificeerd zijn. Al hun wijnen vanaf 2023 dragen het bio label op de achterzijde van de fles.


Proeven tussen de stellingen

Het is weer zover. Zaterdag 20 april van twee tot 5 uur openen we de deuren van ons magazijn en nodigen we iedereen uit om onze nieuwe voorjaarswijnen te komen proeven. De ervaring leert inmiddels dat dit vaak erg gezellige middagen zijn, dus schroom niet en neem vooral wijnminnende vrienden mee. Stel je er geen gelikt proeflokaal bij voor, maar een oude schilderwerkplaats met vooral veel wijn!

Het adres is Varsseveldseweg 14 te Lichtenvoorde. Ons magazijn bevind zich achter het pand van makelaar Pillen. (pad rechterzijde)

Tot dan!