Dokter Maler nieuwsbrief december 2019

Welkom bij onze feestelijke kerst nieuwsbrief. Naast ons werkbezoek aan de Pfalz komen dit keer natuurlijk de decemberwijnen en acties aan bod.

De Pfalz

Twee weken geleden waren wij op werkbezoek in de Pfalz. De wijnen uit dit gebied waren in ons assortiment zeer matig vertegenwoordigd,dus werd het de hoogste tijd om hier op wijnonderzoek te gaan.Na ons te hebben ingelezen en een aantal tips hebben wij 5 wijnboeren bezocht. Het was weer hard werken maar het resultaat zeer bevredigend. We hebben fantastische wijnen mogen proeven die stuk voor stuk hun eigen karakter hadden.

De wijnen van Acham-Magin uit Forst en Klaus Scheu uit Schweigen waren zo overtuigend dat we ze meteen mee hebben genomen. De wijnen van Neuspergerhof en Dengler Seyler worden waarschijnlijk in het komende voorjaar aan ons programma toegevoegd. Leuke bijkomstigheid is dat Acham-Magin en Neuspergerhof biologisch werken.

Ons driedaags verblijf was in Deidesheim en ik kan iedereen aanraden hier eens een paar dagen naar toe te gaan. Wereldberoemde wijnbedrijven zoals Basserman-Jordan, von Winning en Reichsrat von Buhl zitten hier op nog geen 500 meter van elkaar in het pittoreske centrum van Deidesheim. Deze drie bedrijven zijn trouwens opgekocht door één investeringsmaatschappij en ik ben benieuwd of deze bedrijven de eigen identiteit van hun wijnen kunnen behouden.

Op onze weg naar huis hebben nog een tussenstop gemaakt in Hochheim (Rheingau ) om bij Stephan Sack de laatste 120 flessen Sack Hochheimer Hölle Riesling trocken, Erstes Gewächs 2014 in te laden. Al met al kwamen we weer met veel meer wijn terug dan was gepland maar dat duidt natuurlijk ook op een geslaagde trip.

De binnenplaats van Weingut Acham-Magin.

Duitse wijn met kerst?………. Ja natuurlijk!

Tijdens de kerst wordt er vaak gekozen voor de klassiekers uit Frankrijk. De wijnwereld is echter zo enorm in beweging dat het een goed idee is om die keus eens over een geheel andere boeg te gooien. Heel veel horecagelegenheden zijn hier trouwens al geruime tijd mee bezig. Duitse wijn is hot tegenwoordig en dat is niet voor niets. Veel jonge Winzer geven de Duitse wijnbouw weer nieuw elan.

Prijstechnisch is Duitse wijn ook interessant. Zo wordt voor een grand cru pinot noir uit de Bourgogne vaak drie tot vier keer zoveel gevraagd voor een GG spätburgunder uit Duitsland van minstens dezelfde kwaliteit. Onze Blaufränkisch van Bürgerspital won vorig jaar bij de wijn-spijs rubriek ” aan tafel ” in Perswijn van een barbaresco uit Italië van ruim 50 €. De kwaliteit van het hogere segment Duitse wijn is fantastisch en een absolute aanrader voor het kerstdiner dit jaar.

Speciaal voor de decembermaanden hebben wij twee mooie pakketten samengesteld. Deze wijnen zijn trouwens ook allemaal los te bestellen.

 

Het exclusieve kerstwijnpakket

Twee flessen Meyer-Näkel, Silberberg Spätburgunder Grosses Gewachs (GG) 2016 

Geweldige spätburgunder! Kersen, iets aards en geïntegreerde houttonen. Mooie complexe wijn, nu perfect op dronk.

Twee flessen  Sack Hochheimer Hölle Riesling trocken, Erstes Gewächs 2014

Gerijpte riesling uit de Rheingau. Hint van hooi, tropische vruchten, complex en een geweldige afdronk. Onze favoriete riesling!

Twee flessen  Bürgerspital Würzburger Stein Blaufränkisch Erste Lage 2017

Elegante pinot noir achtige blaufränkisch. Een wijn die iedereen versteld doet staan door zijn veelzijdigheid.

 

 

Dit prachtige pakket bieden wij je aan voor € 149,90

Klik hier om te bestellen Exclusief Kerstpakket

 

 

De kerst aanbieding

12 prachtige door ons geselecteerde wijnen voor een geheel verzorgd en geslaagd kerstdiner.

 

1 fles Sack Sekt Riesling Reserve Brut 2016

2 flessen Daniel Vollenweider Wolfer Riesling trocken, 2016

2 flessen Forster Weißburgunder 2018 bio

2 flessen Hof Detharding Hadewych 2018 prestige

2 flessen Schlör M. Cuvée Rot, VDP Gutswein 2016

2 flessen Forster Frühburgunder Johannisberg 2016

1 fles Familie Steffen Trittenheimer Apotheke Riesling Auslese 2017, 500 ml, dessertwijn

 

Dit prachtige pakket bieden wij je aan voor € 159,90

klik hier om te bestellen Kerstaanbieding