DokterMaler Nieuwsbrief april 2020

Welkom bij onze nieuwsbrief van april.

In deze nieuwsbrief een stuk over gerijpte riesling, wijn versturen als cadeau en twee mooie paas-aanbiedingen.

 

Pasen 2020

Over ruim een week is het alweer Pasen en deze Pasen wordt er één zoals we nog nooit hebben meegemaakt. Waar normaal gesproken heel Nederland er op uittrekt of bij familie en vrienden op bezoek gaat wordt het dit jaar stil. Concerten, etentjes met vrienden, sportevenementen, op bezoek bij opa en oma, nee niets van dat alles. We leven in een surrealistische wereld momenteel en iedereen heeft ermee te maken. Ook bij DokterMaler is deze crisis merkbaar. Onze jaarlijkse voorjaarsproeverij, de presentatie van de nieuwe wijnen, gaat niet door, thuisproeverijen zijn afgezegd en de horeca valt weg als klandizie. Daarnaast zien we wel een stijging in onze online verkopen. Onze wijnboeren zitten met de handen in het haar. Waar normaal gesproken dit de tijd is om de nieuwe jaargang te lanceren gebeurt er nu helemaal niets. Vooral kleinere Winzer die veel ” ab Hof ” verkopen, zien hun inkomen weg vallen. Ze zijn dan vaak ook erg blij als je ze belt voor een bestelling. Er is nu wel tijd genoeg om je culinair helemaal uit te leven in de keuken en lekker te eten. Speciaal hiervoor hebben we 2 mooie wijnpakketten samengesteld die veilig thuis worden bezorgd.

 

Luxe Paasaanbieding

Zes absolute Duitse topwijnen van de beste wijngaarden uit 4 verschillende ” Anbaugebiete “

 

Van €129,45 voor €119,90

Gratis verzending!

 

 

 

1 fles Bürgerspital Würzburger Stein-Harfe Silvaner VDP GG

1 fles Brüder dr. Becker, Tafelstein Riesling VDP Großes Gewächs 2014, biowijn

1 fles Sack Sekt Riesling Reserve Brut 2016

1 fles Bürgerspital Würzburger Stein Blaufränkisch VDP Erste Lage 2017

1 fles Brüder Dr. Becker, Tafelstein Riesling Auslese VDP bio 500 ml, 2015

1 fles Meyer-Näkel, Frühburgunder VDP trocken, 2016

 

 

 

 

Paasaanbieding

12 ( 6×2) geweldige wijnen om van deze tijd het beste te maken!

 

Van € 117,80 voor €109,90

Gratis verzending!

 

2 flessen Bürgerspital Steren 2018

2 flessen Bretz Chardonnay spätlese trocken 2018

2 flessen Daniel Vollenweider Felsenfest, Riesling trocken, 2018

2 flessen Schlör M. Cuvée Rot, VDP Gutswein 2016

2 flessen Brüder dr. Becker Spätburgunder trocken 2018, bio wijn

2 flessen Bretz Grauer Burgunder trocken 2018

 

 

Wijn als cadeau.

De laatste tijd zien we dat er via de webshop steeds vaker wijnen worden besteld als cadeau voor vrienden, familie of relaties. In deze tijd is dit natuurlijk een geweldig gebaar en we willen hier dan ook graag ons steentje aan bijdragen.Tijdens de bestelprocedure kun je aangeven naar wie de wijn gestuurd moet worden. Graag voegen we daar dan nog uw persoonlijke boodschap in envelop aan toe. U kunt uw boodschap onder vermelding van het bestelnummer mailen naar en wij versturen het pakket inclusief uw boodschap aan de betreffende persoon. Als je niet weet welke wijn je kiezen moet volgen hier een aantal suggesties. klik op de wijn voor informatie

 

 

 

 

Gerijpte Riesling.

Witte wijn wordt over het algemeen jong gedronken vanwege zijn frisheid. Riesling echter heeft de eigenschap om heel goed te kunnen ouderen.De meeste riesling wijnen redden dat niet en zijn al genuttigd voor dat ze de kans krijgen om te rijpen. Jonge Duitse riesling staat bekend om zijn frisheid, mineraliteit en mooie zuren. Wacht je een paar jaar dan verandert deze in een complexe wijn met rijpe tonen van o.a. tropisch fruit, karamel en honing, en nog steeds een mooie zuurgraad. Vooral de wat hoger geklasseerde wijnen zijn dan een lust voor de tong en gastronomisch geweldig inzetbaar. Tijdens ons werkbezoek aan de Rheingau vorig jaar hebben we kennis gemaakt met de sympathieke jonge wijnmaker Stefan Sack. Stefan is van mening dat zijn wijnen beter tot hum recht komen na een jaar of twee en brengt ze daarom ook later op de markt. We hebben toen zijn topwijn uit 2014 mogen proeven en waren allebei op slag verliefd. We hebben zijn laatste partij opgekocht van 200 flessen. Hiervan zijn er nog ongeveer 70 flessen bij ons op voorraad. Wil je genieten van een mooie gerijpte riesling van GG kwaliteit? Wacht dan niet te lang want op=op.

 

 

 

 

Sack Hochheimer Hölle Riesling trocken, Erstes Gewächs 2014