Dr. Heger

De geschiedenis begint in 1936. Dr. Max Heger, huisarts in Ihringen, was is zijn spaarzame vrije tijd een fervente hobby wijnboer. Langzamerhand kocht hij wijngaarden in de “Spitzenlagen” Achkarrer Schlossberg en Ihringer Winklerberg. Zoon Mimus en sinds 1986 kleinzoon Joachim bouwden het bedrijf uit tot het wijngoed van wereldklasse dat het vandaag de dag is. Weinig wijngoederen hebben zo veel Grosse Gewächse in hun assortiment. Dr. Heger behoort tot de meest toonaangevende wijngoederen van Duitsland.

Joachim Heger is behalve een uitermate aimabel mens ook voorzitter van de Badense tak van de VDP.

Er wordt ecologisch gewerkt in de wijngaard, d.w.z. er worden geen herbiciden gespoten en er worden geen zware metalen gebruikt.

De Kaiserstuhl in het zuiden van Baden en een van de warmste plekken van Duitsland. De hellingen zijn steil, de bodem van vulkanisch gesteente is karig en er valt weinig regen. Al met al zeer gunstige omstandigheden voor kwaliteitswijnen. Wijnen uit de Kaiserstuhl zijn beroemd en behoren tot de beste van Duitsland. Vooral rode wijnen zijn bekend maar ook witte “Burgunder” worden op hout opgevoed en zijn complex. De Kaiserstuhl

  Volle Bourgogne stijl
  De warmste streek van Duitsland
  ***** Winzer in Eichelmann
35,65
  Volle houtgerijpte witte wijn
  Romig, structuur, elegant
  Wereldklasse Winzer
44,25
  Spätburgunder Bourgogne stijl
  Complexe volle wijn
  Eervolle vermelding Perswijn '22
64,60
  Rijke romige chardonnay
  ***** Weingut
  Internationale top chardonnay
44,25
  Duitse top Bourgogne
  Wereldberoemd wijngoed
  Het beste uit de Kaiserstuhl
94,00
  Volle krachtige wijn
  Intens, rokerig, krachtpatser
  Absolute Duitse top Winzer
36,30