Dr. Maler presenteert Dr. Wagner

Welkom bij ons wijnbericht,

Deze keer aandacht voor onze wijnboerin van de maand en maar liefst zeven nieuwe wijnen in ons assortiment.

Christiane Wagner wijnboer(in) van de maand

Welgeteld drieënhalf jaar heeft het geduurd. Nu is de kogel is eindelijk door de kerk. Naast Dr. Heger, Brüder Dr. Becker en het Bürgerspital hebben we nu ook de wijnen Dr. Wagner uit de Saar aan het assortiment van Dokter Maler toegevoegd. Dat dit zo lang heeft geduurd ligt absoluut niet aan de kwaliteit van de wijn of aan de talentvolle Christiane Wagner. Onze twijfel zat in het feit dat de rieslings van Dr. Wagner niet in het mainstream smaakprofiel vallen van de gemiddelde Nederlandse wijndrinker. De echte rieslingliefhebbers echter likken hun vingers hierbij af. De wijnen zijn relatief hoog in de zuren maar door een klein zoetje toch zeer toegankelijk. De Grote Hamersma geeft de signatuur wijn van Christiane, Generation V, deze week een 9: “Geef mij zo’n dochter. Of veel beter: zo’n dokter. Laat ik mij driemaal daags deze Generation V voorschrijven”. 

In Saarburg is Christiane Wagner de vijfde generatie van het in 1880 door haar over- overgrootvader opgerichte huis Dr. Wagner. In 2009 neemt Christiane op jonge leeftijd het wijngoed over en sindsdien maakt zij prachtige rieslingwijn, klassiek opgevoed in oude grote vaten, de zgn. Fuders. Mineraal, kruidig en elk jaar beter met weinig alcohol en prachtige zuren. Christiane weet wat zij wil en is ontegenzeggelijk een van de grote jonge “Winzer” talenten van Duitsland.

Met wijngaarden in de Ockfener Bockstein, Saarburger Rausch en de Laurentius Berg met zijn wortelechte stokken van meer dan 120 jaar oud heeft Dr. Wagner een geweldig wijngaard potentieel. Dr. Wagner is lid van de prestigieuze VDP.

De Saar is een rivier die uitmondt in de Moezel even ten zuiden van Trier. De Romeinen verbouwden hier al wijn. De  steile leisteen hellingen staan vol met riesling. De Saar is relatief koel, waardoor in het verleden in sommige jaren de druiven niet goed rijp werden. Echter, door de klimaatverandering is dat nu niet meer aan de orde. Misschien wordt de Saar de komende jaren wel het mooiste wijngebied voor klassieke riesling: laag alcoholgehalte, prachtig bouquet en fijne zuren.

De uitstekende beoordeling van de Riesling Generation V door De Grote Hamersma vind je door op de link te klikken. https://degrotehamersma.nl/wine/41862/2021/weingut-dr-wagner

Kennismakingspakket Weingut Dr. Wagner nu van € 99,50 voor voor € 90,10

 

Nieuwe Bocksbeutels

Ondanks alle beperkingen op dit ogenblik hebben we speciaal voor de Burgerspitalfans ons assortiment toch nog uit kunnen breiden met twee nieuwe wijnen. Beide afgevuld in de populaire Bocksbeutel. Dit zijn de Bürgerspital Würzburger Müller-Thurgau VDP Ortswein 2019  en de Bürgerspital Weisser Burgunder VDP Ortswein 2019  Een prachtige aanvulling op ons zeer gewilde Bürgerspital assortiment.

 Nieuwe Bürgerspital Bocksbeutels   nu 2 x 3 flessen van € 67,50 voor € 59,95

 

Nieuwe Winterparels.

Avondklok, lockdown en nu ook nog ingesneeuwd. De ideale tijd om nieuwe mooie winterwijnen te ontdekken. Onlangs hebben we er weer een aantal ontdekt. Graag stellen we deze pareltjes aan je voor.

Scheu Pfalz Scheurebe Trocken Réserve 2018  Mooie volle romige scheurebe. Aromatisch met subtiele houttonen. Heerlijk bij een stuk pittig stukje kaas en pittige gerechten.

Brüder dr. Becker, Dienheim Spätburgunder trocken, VDP Ortswein, 2018 bio  Volle biodynamische spätburgunder. Kruidig, aromatisch rijpe tannines en mooi rijp fruit, Breed inzetbare wijn. Heerlijk ‘s avonds op de bank maar ook bij stevige winterkost.

Dr. Wagner Saarburger Rausch Riesling Spätlese VDP Grosse Lage 2019 Feinherb  Loepzuivere off dry riesling mat prachtige zuren van de grosse Lage ‘Saarburger Rausch’. Een wijn met een prachtige zoet-zuur balans. Prachtig bij Indische gerechten.

Nieuwe winterparels (6 flessen) nu van € 104,80 voor € 93,80

Ook verkrijgbaar als pakket van 3 flessen. Klik op Nieuwe winterparels ( 3 flessen)