Een talentvolle zak

Welkom bij ons wijnbericht

Deze keer aandacht voor onze nieuwe wijnboer van de maand en zoals vorige week beloofd, weer een mooie wijnsuggestie bij asperges.


Stephan Sack, wijnboer van de maand!

Duitse wijn wordt steeds populairder. Vreemd genoeg zie ik in Nederland steeds de wijnen van dezelfde producenten voorbij komen. Vaak prima wijn overigens. Er is echter bij onze oosterburen nog zoveel meer te ontdekken dan de wijnen van het handje vol Winzer die in ons land inmiddels bekend zijn. Duitsland telt zo’n 16.000 wijnbedrijven. Aan ons de taak om de pareltjes er tussenuit te vissen. Leuk klusje zou je zeggen, maar geloof het of niet, het is keihard werken.

Op onze zoektocht naar deze pareltjes kregen we in 2019 geleden de tip om eens bij Weingut Sack uit Hochheim am Main op bezoek te gaan. Een gouden tip. De destijds geproefde wijnen overtroffen al onze verwachtingen en vanaf dat moment hebben we de wijnen van Stephan Sack aan ons assortiment toegevoegd.

De 3,5 hectare van Stephan behoren tot het “Weinanbaugebiet” Rheingau. Gek genoeg liggen zijn wijngaarden niet aan de Rijn maar aan de Main, die iets verder in de Rijn uitmondt. Zijn percelen bevinden zich onder andere op het Hochheimer Kirchenstuck en de Hochheimer Hölle. Beide door de VDP geclassificeerd tot Grosse Lage en wereldberoemd door de GG rieslings van VDP-bedrijf en buurman Künstler. Door de mergelrijke kleibodem onderscheiden zich de wijnen van deze wijngaarden zich van andere wijnen uit Rheingau. Ze zijn rijk en complex, droog, vaak wat zachter en kunnen uitstekend ouderen.

 

Stephan Sack is in onze ogen één van de meest getalenteerde jonge wijnboeren van de Rheingau. Met zijn idealistische manier van werken maakt hij jaar in jaar uit prachtige riesling- en spätburgunderwijnen met een heel eigen identiteit. Stephan vindt is dat de meeste rieslings te jong worden gedronken en dat deze pas na een aantal jaar perfect op dronk zijn. Hij heeft daarom vanaf het moment dat hij in 2011 het bedrijf van zijn vader overnam, ieder jaar wijn teruggelegd om te ouderen. Er is momenteel steeds meer vraag naar gerijpte riesling. Echte liefhebbers, veel sommeliers en ook wij zijn er dol op. Wij zijn dan ook erg blij dat we in Hochheim zo nu en dan ook wat gerijpte riesling voor de Nederlandse markt kunnen bestellen.

Volledig terecht verdient Stephan Sack in Nederland een podium en is daarom tot 17 juni onze wijnboer van de maand!

Maak ook kennis met de wijnen van ” Weingut Sack” en bestel nu extra voordelig één van deze heerlijke pakketten. 

Proefdoos Weingut Sack (12 flessen)  nu van €171,80 voor €140,85

Proefdoos Sack 6 flessen    nu van €89,65 voor €77,90


Asperges? …..Een zuidelijke Auxerrois!

Zoals vorige week beloofd, ook deze week weer een suggestie voor een mooie begeleider van asperges.

Auxerrois is een aromatisch druivenras dat we voornamelijk kennen uit de wat koelere streken van Duitsland en Frankrijk. Ook in Luxemburg, België en Nederland is dit ras veelvuldig aangeplant. Maar hoe smaakt de wijn van auxerrois als deze helemaal uit het uiterste puntje van het warme Baden komt?

De Schlumberger-Bernhart Auxerrois 2022 VDP  is in zijn geheel is vergist en opgevoed in rvs tanks en behoudt daardoor zijn frisheid. Hij is spatzuiver en heeft milde zuren. Daarnaast ontdek je aroma’s van peer en tropisch fruit en de afdronk is sappig en subtiel. Een niet alledaagse wijn, maar voor avontuurlijke wijndrinkers zeer zeker de moeite waard om te ontdekken. Ook deze wijn is een geweldige “asperge-wijn”

Krijg je binnenkort gasten? Dan is dit een prachtig en verrassend alternatief. Een keertje heel wat anders. Succes verzekerd!

Schlumberger-Bernhart Auxerrois 2022 VDP    komende week van €12,35 voor €11,35

 

Schlumberger Bernart uit het uiterste zuiden van Baden is één van de kleinste VDP wijngoederen. Ze maken buitengewoon karakteristieke wijnen die stuk voor stuk de moeite waard zijn. De specialiteit van het Markgräflerland is de Gutedel (Chasselas) en ook die is een aanbeveling waard. Schlumberger-Bernhart Gutedel vom Löss 2022