Een verfrissend hitteplan

Welkom bij ons wijnbericht. Deze keer aandacht voor verfrissende zomerwijnen en een alcoholvrije rosé die zeer de moeite waard is.

Zomerhitte

Er staan ons weer een aantal tropische dagen te wachten en als ik de berichten mag geloven houdt dit warme weer nog wel een tijdje aan. Het nationaal hitteplan gaat vanaf woensdag weer in. Aanbevolen wordt, voldoende te drinken, niet te veel bewegen en het hoofd koel te houden. Ideaal weer voor Duitse wijn dus. Laag in de alcohol, sappig en verfrissend en niet te gecompliceerd zijn de kenmerken van een ideale zomerwijn. Speciaal voor deze periode hebben we een aantal wijnen geselecteerd die aan al deze aspecten voldoen. Stuk voor stuk met een aantrekkelijk korting per doos of een pakket met een selectie van deze wijnen.

Forster Riesling KABInett 2020 bio  vanaf 6 flessen voor € 8,83 per fles

Nieuw! Een heerlijke verfrissende biologische Riesling met wat restzoet. Prachtige zoet/zuur balans met maar 9% alcohol.


Acham-Magin Secco Barbarella bio   vanaf 6 flessen voor € 8,69 per fles

Biodynamische secco van Cabernet Franc uit de Pfalz. Niet strakdroog met een aangenaam grapefruit-bittertje in de afdronk.


Laquai Blanc de Noir trocken Gutswein 2021   vanaf 6 flessen voor € 9,15 per fles

Nieuw! Kruidige droge witte wijn van rode spätburgunder druiven. Heerlijk als aperitief!


Am Nil Grauburgunder trocken 2020   vanaf 6 flessen voor € 10,30 per fles

Geen Pinot Grigio maar een Grauburgunder uit de Pfalz. Minerale, ziltige toets. Heerlijk bij een zomerse salade!


Wachtstetter Federschwung Rosé trocken 2021   vanaf 6 flessen voor € 8,60 per fles

Nieuw! Het broertje van de muskattrollinger rosé. Iets minder uitgesproken maar prachtig in balans.


Dr. Wagner Saarburger Alte Reben Riesling trocken 2020 VDP Ortswein   vanaf 6 flessen voor €13,66 per fles

Typische Riesling uit de Saar. Citrus, intens, mineraal en een prachtig zoet/zuur spel in de afdronk.


Hitteplan zomerwijnpakket  van € 64,40 voor € 59,20

Alle bovenstaande wijnen in één pakket! Klik op de link of afbeelding om te bestellen (Vul je bestelling aan tot €95 en de wijn wordt gratis verzonden)


Houdt het hoofd koel

Vorig jaar oktober verscheen in de NRC een special over alcoholvrije wijn. Daarin kwam de Jederzeit Sparkling van Neuspergerhof als beste uit de test. Sindsdien verkopen we meer en meer alcoholvrije wijn. Niet alleen de Sparkling maar ook de Neuspergerhof JEDERZEIT Weiß alcohol vrije biowijn en Neuspergerhof JEDERZEIT Rosé alcohol vrije biowijn . Bij deze wijnen wordt de alcohol aan de basiswijn onttrokken en de stelregel is, hoe beter de basiswijn hoe smakelijker het eindproduct zonder alcohol. Alcoholvrije wijn is volop in ontwikkeling en langzaam maar zeker worden ze steeds meer de moeite waard. Persoonlijk prefereer ik de varianten met alcohol maar zie de 0% wijnen van Jederzeit als prima alternatief als het een keertje zonder moet. 

Harold Hamersma was zeer te spreken over de 0% rosé.  Zie zijn bevindingen door op de volgende link te klikken. https://www.youtube.com/watch?v=5XRhAdBGO5g

Neuspergerhof JEDERZEIT Rosé alcohol vrije biowijn  nu van € 10,40 voor €9,35 (zolang de voorraad strekt)