Emil Franz

 

In 2022 hebben Chandrina en Kai Christiansen en het kleine wijngoed Emil Franz overgenomen. Sinds 1999 zwaaide Andreas Franz de scepter, maar omdat er binnen de familie geen opvolging was heeft Andreas besloten het wijngoed op deze manier een goed vervolg te geven. Chandrina en Kai zijn zij-instromers in de wijn. Afkomstig uit het noorden va Duitsland heeft Kai jaren als voedselchemicus in het Midden-Oosten gewerkt. Maar zijn droom was een eigen wijngoed en die droom wordt nu vervult. Met behulp van Andreas Franz, die bij het wijn maken nog een grote rol speelt.

Sinds de Romeinse tijd wordt en wijn verbouwd aan de Moezel. Met zijn steile hellingen, vaak op het zuiden en de arme leistenen bodem die warmte goed vasthoudt is er een fantastisch terroir. Wijnen van de moezel zijn mineraal met een ragfijne structuur en vaak een restzoetje en hebben hiermee een heel eigen karakter wat ze onderscheidt van rieslings uit meer zonnige streken als de Pfalz.

Riesling is de koning onder de witte druiven. De druif waarvan de mooiste Duitse witte wijnen gemaakt worden. De meeste witte wijnen moeten jong gedronken worden maar sommige Rieslings kunnen tientallen jaren bewaard worden.

 

  Soepele fruitige riesling
  Mooie Moezel expressie
  Toegankelijke wijn
11,80