Goed gelukt!

Welkom bij ons wijnbericht.

Deze keer aandacht voor dé groente van het voorjaar en natuurlijk de daarbij passende wijnen. Daarnaast is de favoriete rosé van veel van onze klanten op dit moment weer onderweg naar Nederland.


Goed gelukt!

Van 19 t/m 20 maart waren wij op ‘s werelds grootste wijnbeurs Prowein in Düsseldorf. Waar we normaalgesproken op zoek gaan naar nieuwe pareltjes uit het Duitse wijnlandschap, hebben we ons deze keer beperkt tot het bezoeken van onze bestaande relaties. Door corona hadden we sommige wijnboeren al ruim twee jaar niet gezien. Hoogste tijd dus. Bij Rainer en Anette Wachtstetter hebben we weer het complete gamma aan wijnen voorgeproefd en waren zeer enthousiast over de nieuwe jaargang. Met name de in Nederland zo populaire Wachtstetter Muskat-Trollinger rosé trocken 2022 is erg goed gelukt. De 2021 had 4,6 gram restzoet en kwam daardoor iets minder droog over dan dezelfde wijn uit 2020. De nieuwste jaargang heeft slecht 3,2 gram restzoet en doet hierdoor een stuk droger aan. Wij vonden het een prachtig glas. Aromatisch, mineraal, rood fruit, iets muskaat en heerlijk droog in de mond. Iets wat je niet verwacht na de fruitige en expressieve geur van deze rosé

 

Goed nieuws! Op dit moment is de wijn onderweg en wordt morgen bij ons geleverd. De Wachtstetter Muskat-Trollinger rosé trocken 2022 kan dus weer worden besteld. Als het goed gaat kan hij dan voor het weekend al bij je thuis worden bezorgd. Naar het schijnt wordt het namelijk prachtig weer tegen het einde van de week.

Wachtstetter Muskat-Trollinger rosé trocken 2022   nu voor €10,95


Wat te drinken bij Asperges?

Het is er weer, het “witte goud”. Door het koude en natte voorjaar heeft het wat langer geduurd, maar nu zijn er weer volop asperges, en steeds betaalbaarder. Maar wat is nu de ideale aspergewijn? Eigenlijk is die er niet, of misschien moet ik zeggen dat er best veel wijnen goed combineren met asperges. Het is maar net op welke manier je de asperges bereidt. Gebruik je ze in een frisse salade of verwerk je ze rauw, dan zou ik gaan voor een mooie Scheurebe, Riesling of Sauvignon blanc. Is het gerecht wat romiger of gebruik je wat vettere sausen dan is een Silvaner of een Weissburgunder misschien wat meer op zijn plaats. Daarnaast kun je ook prima een licht gekoelde Spätburgunder gebruiken bij aspergegerechten in combinatie met bijvoorbeeld lamsrack of rood vlees.

Om dit eens uit te proberen hebben we een heel divers pakket samengesteld met wijnen die in onze ogen allemaal prima combineren met verschillende bereidingen van deze delicate groente.

Perfect bij asperges (pakket)   nu van €67,00 voor €61,60  (Vul je bestelling aan tot €95 en betaal geen verzendkosten)


Lentewijn aanbieding

Tot slot nog een mooie voorjaarswijn suggestie. Ongecompliceerd genieten in de zon en heerlijk als aperitief is de Bretz Fleurant cuvée trocken 2021. Een frisse blend van Sauvignon blanc, riesling en weissburgunder. Speciaal voor het voorjaar nu per zes flessen extra voordelig.

Bretz Fleurant cuvée trocken 2021  per fles voor €8,85   Vanaf 6 flessen €7,95