Goudeerlijk

Welkom bij ons eerste wijnbericht van 2024.

Na de feestmaand is het bij velen weer tijd om even gas terug te nemen. Er moeten na de overvloed in december vaak weer de nodige kilo’s af. Dus…..minder eten en minder, of misschien wel helemaal geen alcohol. Wij hebben met Dokter Maler het jaar prima afgesloten en we merken dat Duitse wijn in Nederland een steeds prominentere plaats inneemt. Hier zijn we natuurlijk erg blij mee. We willen je dan ook bedanken voor het vertrouwen en hopen we je in 2024 wederom kunnen verrassen met nog meer heerlijke Duitse wijn.


Weingut Forster wijngoed van de maand,

Goudeerlijke wijn uit de Nahe.

Al vanaf het prille begin van Dokter Maler zijn we onder de indruk van de wijnen van Johannes Forster. Toen vader Georg Forster in 1994 het roer omgooide en zich volledig stortte op biologische wijnbouw werd hij door veel collega-wijnboeren verguisd en voor gek verklaard. Tegenwoordig is het bedrijf een icoon als het gaat om bio-wijn en heeft Forster een enorme voorsprong op dit gebied. De familie Forster is enorm begaan met de natuur en werkelijk alles op het wijngoed straalt dit uit, daarnaast wordt je er altijd enorm gastvrij onthaald. Het allerbelangrijkste zijn natuurlijk de wijnen en deze zijn uitstekend. Heerlijke wijnen die stuk voor stuk uitblinken in zuiverheid en karakter. Een ander groot voordeel van de wijnen van Forster is dat ze, in tegenstelling tot veel andere bio wijnen, zeer aangenaam geprijsd zijn. Iets dat in de maand januari bij velen welkom is!

Maak ook kennis met de goudeerlijke biologische wijnen van Johannes Forster en bestel het proefpakket.

Forster proefpakket  nu van €65,40 voor €59,90  (vul je bestelling aan tot €95 en betaal geen verzendkosten)


Even helemaal geen alcohol!

Je zou het niet zeggen, maar ook dat kan bij Dokter Maler. Bij toeval kwamen we drie jaar geleden de 0% Jederzeit wijnen van Neuspergerhof tegen en sindsdien behoren deze tot de best geteste alcoholvrije wijnen van Nederland. Dit jaar zijn Jederzeit Sparkling en de Jederzeit Weiss beide als winnaar uit de bus gekomen bij het landelijke 0% platform Whattodrink. Dit bij een blindproeverij van maar liefst 180 wijnen. Bij veel wijnboeren is alcoholvrije wijn, als deze al gemaakt wordt, een bijproduct. Voor Jochen Gradolph uit de Pfalz is het echter een serieuze aangelegenheid. Continu is hij bezig om het proces te finetunen en dat is wellicht de reden dat keer op keer zijn alcoholvrije wijnen steeds dichter bij ” the real thing” komen. Daarnaast zijn de Jederzeit wijnen zowel biologisch als vegan.

De meeste 0% wijnen worden gepasteuriseerd. Tijdens het proces wordt de wijn opgewarmd tot ongeveer 45 graden om zodoende schadelijke bacteriën te doden. Hiermee gaat een hoop smaak verloren. Door zeer schoon te werken bij lage temperaturen heeft hij de methode gevonden om het eerder genoemde proces te omzeilen. Van belang is echter ook dat er een goede basiswijn wordt gebruikt, hetgeen door de meeste producenten nog wel eens wordt vergeten.

Doe ook de 0% test met het alcoholvrije Jederzeit pakket  nu van €34,40 voor €29,90

(vul je bestelling aan tot €95 en betaal geen verzendkosten)