Paddestoelentijd

Welkom. In dit wijnbericht een aantal mooie herfstwijnen met aantrekkelijke korting per doos en een reminder voor onze wijnboer van de maand.


Wijnjaar 2021

In vergelijking met voorafgaande jaren was de zomer van 2021 een stuk koeler en natter. De wijnoogst is in volle gang en we zijn erg benieuwd naar het resultaat. De meeste wijnboeren zijn over het algemeen positief gestemd over de kwaliteit. De opbrengst is echter aanzienlijk lager dan bijvoorbeeld 2018. Een koeler jaar is voor riesling geen probleem. Hierdoor blijven de frisse zuren intact en worden de kenmerkende eigenschappen die riesling zo bijzonder maken behouden. Bij spätburgunder levert een koeler jaar vaak wat minder volle wijnen op. We wachten geduldig af wat het nieuwe wijnjaar ons gaat brengen.

De herfst heeft inmiddels duidelijk zijn intrede gedaan. Bladeren vallen en het bos ruikt weer naar paddestoelen. Het herfstachtige weer vraagt naar wat vollere en rijpere wijnen. De specialiteit van Württemberg zijn wijnen van lemberger, in Oostenrijk ook wel blaufränkisch genoemd. Deze druif geeft volle soepele rode wijnen met de nodige structuur. Ideaal voor dit jaargetijde dus. Riesling, en met name de wat rijpere versies, is bij uitstek uitermate geschikt als herfstwijn. Om de herfstperiode in te luiden geven we op de onderstaande wijnen een interessante korting van 10% bij afname van 6 flessen.

Sankt Annagarten Roter Keuper Lemberger trocken 2017 bio   Nu 10% dooskorting

Sankt Annagarten Lemberger trocken “Sandberg” 2018 bio  Nu 10% dooskorting

Sack Stückfass Riesling Hochheimer Reichestal trocken 2016  Nu 10% dooskorting

Sack Riesling Kirchenstück M spätlese trocken 2016  Nu 10% dooskorting

Neuspergerhof Chardonnay réserve Sperberbaum bio  Nu 10% dooskorting


 

Bruder dr Becker

Tot slot nog even aandacht voor onze wijnboer van de maand. Gezien het aantal verkochte pakketten blijkt Brüder dr Becker niet alleen bij ons favoriet te zijn, maar ook bij veel van onze klanten. Voor liefhebbers zijn er nog een beperkt aantal pakketten beschikbaar. Wacht niet te lang want op is op ! (deze actie duurt tot 15 oktober)

Wijnpakket Brüder dr Becker   van €118,00 voor €109,90