Herfstwijnbericht

Welkom bij ons herfstwijnbericht

Deze herfstachtige dagen vragen om wat rijpere wijnen. In dit wijnbericht dus extra aandacht voor herfstwijnen. Ook hebben we het over de mogelijkheid om vrienden, familie of relaties in deze vervelende tijd te verrassen met een prachtig wijngeschenk.

Leuk om te geven, nog leuker om te krijgen!

Nu we de deur niet uit mogen en het nog helemaal niet zeker is of we elkaar tijdens de feestmaand mogen treffen, is er natuurlijk wel de mogelijkheid om vrienden, familie, zakenrelaties of personeel te verassen met een mooi cadeau. Het liefst geef je iets origineels, maar wat? Wat dacht je van een wijngeschenk met twee of drie Bocksbeutels verpakt in een sjieke geschenkdoos van het wereldberoemde wijngoed “Bürgerspital zum heiligen Geist”. Wij versturen desgewenst het pakket in speciaal passende postpakketten met je eigen persoonlijke boodschap en wijnbeschrijving naar de door jou geselecteerde adressen. Om dit nog aantrekkelijker te maken krijg je op alle Bocksbeutels deze maand 10% korting!  Bestel 2 of 3 Bocksbeutels en een passende geschenkdoos en wij versturen het pakket naar het door jou opgegeven adres. Jouw persoonlijke boodschap kun je ons per email opsturen. Wil je meerdere pakketten versturen? Stuur een email naar  en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bocksbeutel cadeauverpakking 2 flessen of Bocksbeutel cadeauverpakking 3 flessen 

Een sjieke geschenkdoos gevuld met karaktervolle wijnen in de iconische fles uit de Franken van een wereldberoemd wijngoed. Een prachtig origineel relatiegeschenk! (klik op de link en je kunt je eigen cadeauverpakking samenstellen met de aangegeven wijnen )

Het wijngoed Bürgerspital is in de twaalfde eeuw ontstaan. Er werd wijn verbouwd door monniken om het Spital ( ziekenhuis ) te bekostigen.Tot de dag van vandaag is dat nog steeds het geval. Het ziekenhuis is anno nu een bejaardenhuis. Een leuk detail is dat de bewoners volgens een oud reglement nog steeds recht hebben op twee glazen silvaner per dag. In hoeverre hier in de praktijk nog gebruik van wordt gemaakt durf ik niet te zeggen.            Bürgerspital is het geboortehuis van de Bocksbeutel en één van de oprichters van de prestigieuze VDP en behoort tot de absolute top van Franken en Duitsland.

 

Lagenwein herfstpakket

Lagenwein is wijn van één bepaalde geselecteerde wijngaard. Het rendement is beperkt en door zorgvuldige snoeiwerkzaamheden gedurende het jaar blijven alleen de beste druiven over. Resultaat is een prachtig geconcentreerde wijn met een groot bewaarpotentieel. In de Bourgogne spreekt men dan over een “premier cru”. Eén stapje lager dan de “grand cru”. In dit pakket drie keer twee “Lagenweine” van jonge getalenteerde wijnboeren uit de Moezel, Rheingau en de Nahe. Alle drie wijnen uit het hogere segment die hun geld dubbel en dwars waard zijn. De wijnen zijn inmiddels een paar jaar oud en daardoor perfect op dronk. Zeker nu in de herfst. Een jaargetijde dat vraagt om wat rijpere wijnen. Klik op de afbeelding of de link voor meer informatie.

 

Lagenwein herfstpakket nu voor €104,95

Duitse wijn met een Frans tintje.

Deze herfstmaand willen we willen we wat extra aandacht schenken aan de wijnen van Klaus Scheu. Zijn wijngaarden liggen zowel aan de Duitse als aan de Franse kant van de grens met de Elzas. Door de jaren heen is deze grens nog wel eens verschoven. Het Franse Wissembourg was vroeger Duits en heette toen Weissenburg. Een speciale Europese verordening heeft het mogelijk gemaakt om van Franse druiven toch Duitse wijn te maken. Alleen de GG wijnen van de Franse kant mogen dit label niet dragen. Het milde klimaat maakt dat de wijnen uit de Pfalz wat voller en geconcentreerder zijn dan die uit de wat noordelijker gelegen gebieden. De wijnen van Scheu zijn hier een prima voorbeeld van. Zeker de twee spätburgunders met hun ietwat boerse karakter en de houtgerijpte grauburgunder Raedling zijn wijnen die naadloos aansluiten op het huidige jaargetijde. Graag willen we je kennis laten maken met deze verrassende wijnen. We hebben daarom het Kennismakingspakket Scheu samengesteld. Een leuk detail is dat Klaus Scheu door middel van een D of een F op het etiket aangeeft of de druiven uit Frankrijk of uit Duitsland komen.

 

Kennismakingspakket Scheu nu voor €124,95