De Muskat-Trollinger rosé is er weer!

Wijnjaar 2021

Nu de zon zich langzaam maar zeker wat meer laat zien, zijn de eerste wijnen van 2021 inmiddels bij ons gearriveerd. Elk jaar is het weer spannend wat de nieuwe jaargang brengt. Zeker voor een wisselvallig wijnjaar als afgelopen jaar. Late vorst in het voorjaar gevolgd door een koele maar vooral natte zomer. Gelukkig zorgde een lange herfst met voldoende zonuren voor genoeg rijpheid. De oogst was hierdoor een aantal weken later dan de voorafgaande jaren. Eigenlijk zoals het twintig jaar geleden gebruikelijk was.

Wijnboeren zullen niet snel zeggen dat de nieuwe jaargang minder is dan het jaar daarvoor. We proeven dus alle nieuwe wijnen zelf voordat er besteld wordt. Onze ervaringen zijn tot dusverre positief. De geproefde wijnen zijn wat slanker, bevatten iets minder alcohol en hebben een mooie zuurgraad. Kortom er is een duidelijk  verschil met voorafgaande warme jaren, maar dat is nou net de charme van een natuurproduct als wijn.


HIJ IS ER WEER!

 

Vorig jaar werd de Wachtstetter Muskat-Trollinger rosé trocken VDP Gutswein 2021 uit Württemberg verkozen tot beste koop in de grote rosé test van de NRC. De wijn werd tweede bij een proeverij met 160 verschillende rosé’s. Het gevolg was dat er na anderhalve maand geen flesje van deze overheerlijke rosé meer te verkrijgen was. We hebben nog gezocht naar een alternatief maar er was er geen één die aan deze wijn kon tippen. Een jaartje wachten dan maar.  Sinds kort is de nieuwe Muskat-Trollinger rosé van Wachtstetter weer verkrijgbaar en deze is wederom fantastisch. Heerlijke aroma’s van muskaat, framboos en bosaardbeitjes, mooi drogend en een lange afdronk.

Omdat het weer in februari en begin maart bepaald geen rosé weer was hebben nog even gewacht om dit bekend te maken. Oplettende klanten hebben hem inmiddels al in de webshop ontdekt en hij wordt nu al veel verkocht. Vier ook het voorjaar met de Wachtstetter Muskat-Trollinger rosé trocken VDP Gutswein 2021 Wacht niet te lang met bestellen, want net als vorig jaar is de beschikbaarheid beperkt.


Acham Magin

 

In ons vorige wijnbericht stond Anna Barbara Acham centraal als wijnboer(in) van de maand. In het kennismaking pakket ontbrak de gutsriesling omdat we nog maar twee flessen hadden. Eergisteren hebben we Anna Barbara en haar partner Vinzent weer getroffen en de voorraad is weer helemaal op peil. Deze Gutsriesling is de instapwijn van dit biodynamische Weingut. Een riesling voor alle dag met een prachtige zoet-zuur balans. En ook deze 2021 wijn is weer prima gelukt.

 

Acham-Magin Riesling trocken VDP Gutswein 2021 bio

 

Er zijn nog een aantal pakketten van onze wijnboer van de maand beschikbaar Proefpakket Acham-Magin , Exclusief Acham-Magin Pakket