Hoera voor de Riesling!

Welkom 

Deze keer staat riesling, de belangrijkste druif van Duitsland, centraal in ons wijnbericht. In verband met het mooie weer belichten we ook één van onze voorjaarswijnen. 

Voorjaar!

In ons vorige wijnbericht hebben we in verband met de te verwachten winterkou nog een aantal winterwijnen geïntroduceerd. Hoe anders is het nu. De temperaturen schieten langzaam richting de 20 graden en de sneeuwbergen zijn alweer verdwenen. Op zaterdag, de eerste voorjaarsdag, wachtte ons een leuke verrassing. In de rubriek “meneer en mevrouw Hamersma” van het AD en onder andere de Gelderlander werd de Brüder dr. Becker, Grüner Silvaner, 2019 aanbevolen. Dit is onze ultieme voorjaarswijn. Fris, mineraal, groene tonen, citrus en aangename zuren. Deze wijn combineert  prima met asperges, salades en andere vegetarische gerechten. Ook is het een prima begeleider bij de “vijfde smaak” umamie. Toch mooi dat meneer Hamersma deze wijn heeft geselecteerd uit de duizenden wijnen die hij jaarlijks proeft. In onze ogen natuurlijk volledig terecht en een bevestiging dat wij als Dokter Maler op de goede weg zijn.

Brüder dr. Becker, Grüner Silvaner, 2019

Geniet van het voorjaar in je glas!     Nu voor €8,95 per fles

 

 

Riesling is jarig 

Binnenkort is Riesling in Duitsland jarig! Op 13 maart 1435 werd Riesling voor de eerste keer in Duitsland officieel vermeld op een aankoopakte. Dat is maar liefst 586 jaar geleden en dit moet gevierd worden met zoveel mogelijk wijnliefhebbers. Het bureau voor Duitse wijn heeft alle importeurs gevraagd om één of meerdere pakketten samen te stellen met Duitse rieslingwijnen. 

Riesling staat bekend om zijn verschillende stijlen. Deze komen tot stand door de verschillen in klimaat, bodem en vinificatie. Hierdoor is een rieslingwijn uit de Moezel van leisteen totaal anders dan een soortgenoot uit Franken die op een mergel ondergrond opgroeit. Dit maakt riesling tot één van de meest veelzijdige druivenrassen. Niet voor niets spreekt men in de wijnwereld over riesling als de koningin der druiven. Dit blijkt trouwens ook uit ons assortiment, dat inmiddels uit meer dan 30 soorten riesling bestaat. Het is ons dan ook gelukt om vier zeer gevarieerde rieslingpakketten samen te stellen. Voor de echte liefhebbers maar ook voor wijndrinkers die riesling willen (her)ontdekken.

Hamersma Riesling-pakket: alledrie beoordeeld met een 9!

Zes flessen kwaliteitsriesling uit de Moezel, Saar en de Pfalz. Alledrie beoordeeld door Harold Hamersma met een dikke 9.   Nu van €84,- voor €76,-

 

Biologisch Riesling Birthday Pakket

Zes (h)eerlijke duurzame biologische basis rieslingwijnen. Drie totaal verschillende stijlen.  Nu van €58,80 voor €53,-

 

Riesling Grosses Gewächs (GG) Birthday Pakket

Drie flessen riesling GG (Grand Cru) uit beroemde Duitse wijngaarden van gerenommeerde VDP Winzer. De absolute top!     Nu van €101,15 voor €91,95

 

Riesling Terroir Pakket

Drie, voor hun streek, typische rieslingwijnen. Proef de verschillen en laat je verrassen!     Nu van €33,95 voor €30,95

 

Wijnboerin van de maand

Tot slot nog even aandacht voor onze “Winzer des Monats”. We hebben inmiddels een aantal reacties gehad op het Kennismakingspakket Weingut Dr. Wagner. Deze waren stuk voor stuk verbluffend. Eén klant gaf aan dat hij zijn idee over riesling na het proeven van deze wijnen volledig had bijgesteld. Een ander was positief verrast door de wijnen met restzoet. Wijn waar deze klant jaren lang met een boog omheen was gelopen omdat hij dit associeerde met de goedkope zoete bulkriesling uit de jaren zeventig. Leuk om te horen dat men riesling op deze manier (her)ontdekt. Deze pakketaanbieding sluit naadloos aan op de riesling-verjaardagsactie van het bureau voor Duitse wijn en zal dus tot en met 28 maart actief blijven.

Kennismakingspakket Weingut Dr. Wagner       Nu van €99,50 voor €90,10

 

Tot Slot

Een aantal van de aanbiedingen in dit wijnbericht zitten onder de 90€. Vul je winkelmand aan tot €90,- en betaal geen verzendkosten.