Hup daar is Willem…

Welkom 

In dit wijnbericht aandacht voor de groente voor de maand mei. Asperges! Ook hebben we ook een aantal mooi wijnsuggesties voor een zonnige moederdag en natuurlijk de column van Onno Klein in de volkskrant van afgelopen zaterdag.

Onno Klein

Forster Rivaner 2020 bio

Op 1 mei stond er in de volkskrant een recensie van Onno Klein over de rivaner 2019 van weingut Forster uit de Nahe. Dit hebben we geweten ook. Het was voor ons dan ook echt de dag van de arbeid. In februari al wisten we van deze recensie en hebben meteen een grote hoeveelheid van deze wijn laten reserveren. Het was namelijk maar zeer de vraag of deze wijn van de betreffende jaargang op het moment van publicatie nog te verkrijgen was. Wat we echter niet hebben voorzien was dat deze column zo’n enorme impact zou hebben. Binnen anderhalve dag en na honderden flessen te hebben ingepakt waren we door onze voorraad heen. Bijbestellen dus, echter: de rivaner uit 2019 was uitverkocht. De nieuwe jaargang lijkt veel op de vorige met als enige verschil dat deze iets “spritziger” is. Iets speelser en wat jonger maar dat is bij een voorjaarswijn als deze prima. 

Dit artikel van Onno Klein was voor ons een enorme opsteker en we hebben weer een hoop nieuwe liefhebbers op de site mogen verwelkomen.

Klik op de onderstaande link voor de column van Onno Klein.

https://www.volkskrant.nl/a-be8fe24c

 

Het witte goud

Van eind maart tot en met juni maken wij regelmatig een sprongetje over de grens. En dat niet alleen voor de wijn maar voor de “Spargel” oftewel asperges. Als je denkt dat asperges een typisch Nederlandse groente is heb je het mis. Bij onze oosterburen is het net als hier een ware delicatesse. Dit jaar schrok ik mij echter rot toen ik €14,– voor een kilootje van “het witte goud” moest neertellen. Vandaar die naam dus. Ze waren het trouwens dubbel en dwars waard. Asperges kunnen op veel verschillende manieren worden bereid. Je kunt dan haast ook niet spreken van “de aspergewijn” . De keuze van de wijn is dus sterk afhankelijk van het aspergegerecht. Bij asperges met boter ham en ei zou ik gaan voor een mooie silvaner. Eet je ze in combinatie met vis is bijvoorbeeld een mooie feinherb riesling ook op zijn plaats. In het uiterste zuiden van Duitsland wordt de delicate gutedel veel gebruikt bij verschillende aspergecombinaties. In combinatie met lamsvlees zou je zelfs kunnen gaan voor een mooie fruitige spätburgunder als Brüder dr. Becker Spätburgunder trocken, VDP Gutswein 2018, bio

Veel Duitse wijn leent zich uitstekend om te combineren met een aspergemaaltijd. We hebben daarom twee mooie wijnpakketten samengesteld met wijnen die het uitstekend doen bij deze groente. Met een heerlijk Duits asperge recept van de aspergekoningin van Nienburg a/d Wieser.

Aspergepakket Groot     12 flessen heerlijke aspergewijnen voor €99,90 (met recept)

Aspergepakket Klein    6 flessen heerlijke aspergewijnen voor €49,50 (met recept)

 

Moederdag 2021

Moederdag zijn we dit jaar niet vergeten. We hebben twee feestelijke wijnsuggesties waar je moeder, en natuurlijk ook de rest van de familie, zult verrassen. Als we de voorspellingen mogen geloven dan ziet het er naar uit dat de weergoden dit jaar meewerken. Deze twee wijnen zijn dan ook uitermate geschikt om ze buiten onder een warm zonnetje te genieten.

Acham-Magin Secco Barbarella 2020, bio

Wachtstetter Secco rosé, Perlwein

Ben je niet in staat door de huidige situatie je moeder te bezoeken, dan sturen wij haar het pakket met daarbij een door jou gewenste boodschap of een kaartje. Jouw boodschap kun je dan doorgeven per email op ">

 

Foutjes op de site

Een aantal oplettende klanten hebben ons er op geattendeerd dat er zich een aantal problemen op de site voordeden. Dit was helaas inderdaad het geval. Bestellingen met bepaalde proefpakketten konden niet worden afgerekend en gaven een error. Onze excuses hiervoor. Dit probleem is inmiddels verholpen. Mocht je problemen op de site ondervinden, schroom niet en bel of mail ons. Dan kunnen we het verhelpen.