Is er iets nieuws onder de zon?

Welkom bij ons wijnbericht.

Deze keer de introductie van een aantal nieuwe wijnen uit ons assortiment, de herziene druk van het prachtige boek Wijnland Duitsland en weer een goede beoordeling van de muskat-trollinger rosé.


Jazeker! Nieuwe zomerwijnen

Nu de mussen van het dak vallen van de hitte is de vraag naar frisse verkoelende zomerwijnen merkbaar gestegen. Veel Duitse wijn loont zich hier dan ook perfect voor. Met een vooruitziende blik zijn we dit voorjaar druk in de weer geweest met het zoeken naar nieuwe zomerpareltjes in ons assortiment. Met het resultaat van deze zoektocht zijn we zo tevreden dat we de nieuwelingen hebben gebundeld in een mooi gevarieerd en verkoelend zomerwijn pakket.

De door ons als best geteste Scheurebe op Prowein van Acham Magin(VDP), een heel bijzondere Sekt van Wachtstetter (VDP)uit Württemberg gemaakt van Lemberger, een frisse en dorstlessende rosé en een Niersteiner riesling van “Aufsteiger des Jahres” Johannes Gröhl uit Rheinhessen, de nieuwe Müller-Thurgau gutswein van 4* Weingut Bürgerspital(VDP) en tot slot een spätburgunder en riesling van onze nieuwe aanwinst Lanius-Knab(VDP), één van de beste producenten van de Mittelrhein. Kortom een mooie aanvulling van ons assortiment en een ideale gelegenheid om, door middel van dit verrassende pakket, kennis te maken met deze heerlijke wijnen.

Het verkoelend zomerwijn pakket  negen heerlijke nieuwe zomerwijnen van €113,65 voor €103,65 (gratis verzonden)


Monnikkenwerk

Zo mag je het gerust noemen.Een tijdje geleden sprak ik Gerd Brabant, één van de auteurs van het boek Wijnland Duitsland, over de nieuwst herziene uitgave. Zo’n beetje alles is geactualiseerd tot in de kleinste details. Daarnaast ook nog extra aandacht voor de Ahr. Een hels karwei! Dan moet je wel Duitsland fanaat zijn. Chapeau voor de twee auteurs Gerd Brabant en Marc Roovers voor dit prachtige naslagwerk en reisgids voor wijnland Duitsland. Een must voor alle liefhebbers van Duitse wijn.

De boeken zijn weer op voorraad en te bestellen. Een ideaal cadeau voor vaderdag!

Wijnland Duitsland  €49,95


De Muskat-trollinger scoort weer goed!

Wat de meeste onder ons inmiddels al weten is nu ook bij vaktijdschrift Perswijn doorgedrongen. De Wachtstetter Muskat-Trollinger rosé trocken 2022 heeft een eervolle vermelding gehaald tijdens het Rosé concours. Gezien het grote aantal inzendingen zijn wij, maar ook Annette en Rainer Wachtstetter daar erg trots op!

Klik op onderstaande link.

Perswijn rosé concours 2023: We zijn trots op een eervolle vermelding van Wachtstetter Muskat-Trollinger rosé 2022