Jederzeit !

Welkom bij ons wijnbericht. Dit keer hebben we aandacht voor de nieuwe “wijnboer van de maand” en het verrassende succes van de 0% wijnen van Neuspergerhof .


Vinoloog

Twee jaar geleden heeft Mark (der Maler) de stoute schoenen weer aangetrokken en heeft plaats genomen achter de schoolbanken van de wijnacademie in Maarn. Dit was wel even wennen en de uitbraak van corona maakte het er niet makkelijker op. De vinologenopleiding is een pittige opleiding met veel theorie en niet te vergeten veel wijnproefsessies. Inmiddels is hij geslaagd en mag zich nu supertrots registervinoloog van de wijnacademie noemen.


Wijnboer van de maand, Klaus Scheu.

Voor de wijnboer van de maand gaan we deze keer naar het uiterste zuiden van de Pfalz. Tegen de Franse grens ligt het wijndorpje Schweigen. Sinds een aantal jaar zijn de wijnen van Klaus en Bärbel Scheu vertegenwoordigd in ons assortiment en ze worden door steeds meer liefhebbers ontdekt. Bijzonder is dat hun wijngaarden zowel aan de Duitse als aan de Franse kant van de grens met de Elzas liggen.

Door de jaren heen is deze grens nog wel eens verschoven. Het Franse Wissembourg was vroeger Duits en heette toen Weissenburg. Een speciale Europese verordening heeft het mogelijk gemaakt om van Franse druiven toch Duitse wijn te maken. Het milde klimaat maakt dat de wijnen uit de Pfalz wat voller en geconcentreerder zijn dan die uit de wat noordelijker gelegen gebieden. De wijnen van Scheu zijn hier een prima voorbeeld van. Bijvoorbeeld de twee spätburgunders met hun ietwat boerse karakter en de houtgerijpte grauburgunder Raedling zijn wijnen die naadloos aansluiten op het huidige jaargetijde. Graag willen we je kennis laten maken met deze verrassende wijnen. We hebben daarom twee wijnpakketten samengesteld. Eén van 6 en één van 12 flessen. Een leuk detail is dat Klaus Scheu door middel van een D of een F op het etiket aangeeft of de druiven op Franse of Duitse wijnbergen worden verbouwd.

Wijnpakket Scheu ( 6 flessen )    van €74,20 voor € 70,55

Wijnpakket Scheu ( 12 flessen )  van €136,90 voor €129,40


Best geteste 0% bubbel

Enige maanden geleden werden we door de wijnjournaliste Esmee Langereis benaderd om een aantal wijnen in te sturen voor een special in de NRC. Als het kon ook alcoholvrije wijn. Met die laatste categorie hadden we tot dusver nog niet veel ervaring maar kregen wel steeds meer vraag naar goede 0% wijnen. Om aan deze vraag te voldoen hebben we destijds een paar doosjes alcoholvrije wijn van Neuspergerhof uit de Pfalz mee laten komen. Deze hebben we natuurlijk ook ingestuurd als proefflessen. Als donderslag bij heldere hemel werden we gebeld door Esmee dat de Neuspergerhof JEDERZEIT Sparkling, alcoholvrije Sekt bio als beste 0% bubbel van Nederland uit de test was gekomen. Na publicatie in de NRC liep het storm en nog steeds komen er nog veel 0% bestellingen en nabestellingen binnen. De reacties zijn stuk voor stuk positief. 

Uit volle en rijke wijnen wordt door een ingenieus procedé de alcohol uit de wijn onttrokken. Een kostbaar proces maar het resultaat mag er zijn. In neus en qua mondgevoel doen de 0% wijnen niet onder voor menig “echte wijn”. In de finale mis ik wel een beetje de bite die je bij normale wijnen wel hebt. Al met al een prima alternatief als het een keertje zonder alcohol moet.

Neuspergerhof JEDERZEIT Sparkling, alcoholvrije Sekt bio  nu €13,60

Probeer ook de andere 0% wijnen van Neuspergerhof en klik op de link

https://doktermaler.com/product-categorie/alcoholvrij/


Relatiegeschenken en kerstpakketten.

Met de feestdagen in het vooruitzicht zijn we inmiddels druk in de weer met het samenstellen van de kerstpakketten. Ben je nog op zoek naar een speciale fles of een origineel wijngeschenk in een mooie verpakking? Stuur dan een mail naar of bel 0655704568. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.