Kerst 2020

Ondanks de sobere vooruitzichten voor de komende feestdagen, toch nog een lichtpuntje.

Laat corona jouw kerst niet bederven! Gun jezelf een GG!

Nu we de kerst in lockdown moeten vieren zit er niets anders op om dit dan maar zo aangenaam mogelijk te doen. Heerlijk eten met een klein gezelschap is daar een voorbeeld van. Daarbij hoort natuurlijk ook een heerlijk glas wijn. In het kader “minder maar beter” hebben wij als DokterMaler dit jaar behoorlijk geïnvesteerd in het hoogste segment van de Duitse wijn, de GG’s. GG staat voor Grosses Gewächs, de Duitse variant van een Grand Cru.  Inmiddels hebben we dertien GG’s op voorraad van de meest gerenomeerde wijnbedrijven van Duitsland. Hier zijn we ook best een beetje trots op. De druiven komen van de beste, door de VDP, geselecteerde wijngaarden en de opbrengsten zijn laag door een grondige selectie van alleen de beste druiven. Van al deze wijnen worden de druiven met de hand geplukt. Kortom dit is het beste wat Duitsland op wijngebied te bieden heeft.

Door de enorme populariteit van Duitse wijn en de klimaatverandering zijn deze GG’s de laatste 20 jaar enorm in kwaliteit toegenomen en kunnen wedijveren met de beste wijnen ter wereld. Leuke bijkomstigheid is dat de prijs/kwaliteit verhouding van deze wijnen erg goed is. Zoek je een wijn voor het kerstdiner of een speciale gelegenheid? Verwen jezelf dan eens met een GG, geniet en vergeet ondertussen even de lockdown waar we nu in terecht zijn gekomen. Bij alle wijnen ontvang je een beschrijving van de wijn met ook wijnspijs suggesties. 

Heb je vragen betreft wijnspijscombinaties? Stel ze op

Klik op de onderstaande afbeelding of links en ontdek onze GG wijnen

https://doktermaler.com/?s=GG&post_type=product

https://doktermaler.com/aanbiedingen/

 

Nieuwjaar

Één van onze grootste verrassingen dit jaar was de ontdekking van de silvaner sekt van Bürgerspital. Na het lezen van een erg positieve review over deze sekt, hebben we begin dit jaar een paar doosjes mee laten komen van onze vrienden uit Würzburg. We waren meteen verkocht! Duitse wintersekt wordt op exact dezelfde wijze gemaakt als champagne alleen worden er andere druivenrassen voor gebruikt. Vaak is dit riesling, maar in dit geval is de silvanerdruif gebruikt. De kwaliteit van Winzersekt ligt op een zeer hoog niveau en stijgt de laatste jaren enorm in populariteit. Het aandeel verkochte Winzersekt in Duitsland stijgt terwijl het aandeel champagne en prosecco zienderogen daalt.

Silvaner is de druif van de regio Franken en dat maakt deze sekt zo speciaal. Laat je, net als ons, verrassen door deze heerlijke bubbels. Nu ook nog eens met 10% korting!

Bürgerspital Silvaner Sekt Brut 2016

Nu van €17,35 voor €15,65

Bezorging wijnpakketten

Vooralsnog hebben we geen vertraging ondervonden wat betreft de levering van onze wijn. Door de huidige lockdown is het echter heel goed mogelijk dat de bezorging een aantal dagen vertraging zal oplopen. Wacht daarom niet te lang met het bestellen van je wijn voor de feestdagen.

Bestellingen boven €90 en binnen postcodegebied 71 worden gratis verzonden.

Hoe de feestdagen ook zullen verlopen.

DokterMaler wenst je een hele fijne kerst en een goed begin van 2021! 

Bedankt voor het vertrouwen.

Zum Wohl!