Kerst wijnbericht

Kerst 2020

Nu de gedeeltelijke lockdown gehandhaafd blijft stevenen we af op een erg ongewone kerst. Wat vorig jaar nog een uitbundig familiefeest was, wordt dit jaar een intiem feestje in huiselijke kring. Ook oud en nieuw zal een vreemde gewaarwording worden nu we dit niet met ons allen kunnen vieren. We moeten er maar het beste van maken en ons idee is om dat dan ook maar met de beste wijn te doen.

Daarom hebben we voor kerst twee schitterende pakketen samengesteld Iedere wijnliefhebber heeft het wel eens meegemaakt.

Vol trots presenteren wij deze mooie selectie Duitse topwijnen. Dit is ongeveer het beste wat wijnland Duitsland te bieden heeft. En dat proef je. Drie GG’s, twee erste lage wijnen en een heerlijke riesling beerenauslese dessertwijn. Stuk voorstuk wijnen van de top-wijnbedrijven uit Duitsland zoals Meyer Näkel, Dr. Heger en Bürgerspital. De enorme diversiteit van deze selectie maakt het dat deze wijnen vrijwel bij ieder kerstdiner inzetbaar zijn. Succes verzekerd! Bij elke wijn ontvang je een beschrijving van de wijn met wijn-spijs suggesties. 

De prijs/kwaliteit verhouding van Duitse wijn is nog steeds erg goed, hoewel er in Duitsland een opwaartse prijsdruk is. Dus profiteer ervan zo lang het nog kan. 

Topselectie Duitse wijn (10%korting)  Een selectie van wijnen uit het hoogste segment van de Duitse wijn.

Duitse wijn met kerst! DokterMaler heeft het volgende recept voor je uitgeschreven en we zijn er van overtuigd dat je versteld zult staan van de veelzijdigheid van de wijnen in dit pakket. Duitse wijn wel te verstaan. Van stevige tot fruitige rode tot frisse en romige witte wijn en niet te vergeten de beroemde Duitse dessertwijn, een heerlijke riesling auslese. Kortom een totaal wijnarrangement voor het kerstdiner.

DokterMaler kerstselectie (10% korting) 

Nieuwe Aanwinst: Dr. Heger!

We zijn erg trots op een nieuwkomer in ons assortiment: Dr Heger uit de Kaiserstuhl in Baden, een van de warmste plekken van Duitsland die bekend staat als het “Burgunderparadies”. Grauburgunder, Weissburgunder en Spätburgunder van het hoogste niveau.

De geschiedenis begint in 1936. Dr. Max Heger, huisarts in Ihringen, was is zijn spaarzame vrije tijd een fervente hobby wijnboer. Langzamerhand kocht hij wijngaarden in de “Spitzenlagen” Achkarrer Schlossberg en Ihringer Winklerberg. Zoon Mimus en sinds 1986 kleinzoon Joachim bouwden het bedrijf uit tot het wijngoed van wereldklasse dat het vandaag de dag is. Weinig wijngoederen hebben zo veel Grosse Gewächse in hun assortiment.  Dr. Heger behoort tot de absolute top van Europa.

Er wordt ecologisch gewerkt in de wijngaard, d.w.z. er worden geen herbiciden gespoten en er worden geen zware metalen gebruikt.

Dr. Heger Gras im Ofen Weissburgunder, VDP Grosses Gewächs (GG) 2017

Dr. Heger Ihringer Winklerberg Chardonnay 2016, VDP Erste Lage

Dr. Heger Mimus Spätburgunder Ihringer Winklerberg, VDP Erste Lage, 2014

Dr. Heger Achkarren Schlossberg, Spätburgunder 2016, VDP Grosses Gewächs (GG)

Dr. Heger Häusleboden Spätburgunder, Ihringen Winklerberg-Wanne VDP Grosses Gewächs (GG) 2015

Joachim Heger