Keuzestress

Welkom bij ons wijnbericht

Zoals beloofd ook deze week weer een paar wijntips met daarbij nog twee oude Duitse recepten. Daarnaast nog wat extra aandacht voor onze wijnboer van de maand, Stephan Sack.


Nog een keer wijn bij asperges

Wie denkt dat asperges alleen in Nederland worden gegeten, slaat de plank finaal mis. Bij onze oosterburen is het ook een ware traktatie en er zijn in Duitsland talloze oude en nieuwe kookboeken te vinden met daarin heerlijke Spargel-recepten. Hieronder vind je een tweetal oude recepten van twee voormalige aspergekoninginnen uit Nienburg an der Weser.

Kippenragout met asperges en sinaasappelen

Asperges met gerookte zalm en roerei

Maar nu de wijn. Daar hoefden wij niet lang over na te denken. Dat wordt Silvaner, de Duitse aspergewijn bij uitstek. De wijn van deze druif doet het fantastisch bij het witte goud. Silvaner, ook wel Grüner Silvaner genoemd, houdt van een stenige en kalkrijke ondergrond en wordt doorgaans in roestvrijstalen vaten gevinifieerd. Ze zijn vaak wat kruidig en hebben mooie frisse zuren en een ietwat romig mondgevoel met zo nu en dan een aangenaam bittertje. Naast asperges is Silvaner gastronomisch multi inzetbaar bij tal van andere gerechten. 

We kondne echter niet kiezen welke Silvaner we dit keer als suggestie in de spotlights zou zetten. Door deze “keuzestress” hebben we uiteindelijk besloten om de komende week een drietal Silvaners af te prijzen om zodoende kennis te maken met de wijnen van deze veelzijdige druif. Stel op deze manier, extra voordelig, je eigen Silvaner-pakket samen. (bestellingen boven €95 worden gratis verzonden)


Brüder dr. Becker Grüner Silvaner 2022 biodynamisch

Nu van €11,50 voor €10,35


Bürgerspital, Silvaner trocken Ortswein 2022

Nu van €13,85 voor €12,45


Bürgerspital Silvaner Gutswein 2022

Nu van €10,95 voor €9,85


Steeds meer jong talent in Duitse wijngaarden

In Geisenheim staat de Weinbau-Hochschule. Dit instituut staat wereldwijd bekend als één van de beste scholen op het gebied van wijnbouw en alles wat daarbij komt kijken. Veel Duitse wijnboeren hebben hier hun opleiding genoten. Door het grote aantal buitenland stages en de wereldwijde kijk op wijnbouw, gebeurt er op het innovatieve vlak erg veel in Duitsland. Dit werpt de laatste jaren zichtbaar zijn vruchten af. Duitse wijn wordt steeds beter en is in Europa niet meer weg te denken. 

Een voorbeeld van zo’n jong talent is onze wijnboer van de maand, Stephan Sack. Zijn specialiteit is (gerijpte) riesling, het paradepaardje van de Duitse wijn. Maar ook van Spätburgunder weet hij prachtige wijnen te maken.

Maak ook kennis met de karakteristieke wijnen van Stephan Sack. Zeer aanbevolen en nu met €30,95 korting! 

Proefdoos Weingut Sack (12 flessen)   Nu van €171,80 voor €140,85

Liever zes flessen? Ga dan voor,

Proefdoos Sack 6 flessen