Lanius-Knab

Jörg Lanius is vakman op en top. In 1991 begonnen met 2 ha., in Oberwesel, heeft hij inmiddels een 10 ha. groot, wijngoed opgebouwd, met topwijngaarden als de Engehöller Bernstein en is lid geworden van de VDP, de exclusieve vereniging van 200 van de beste Duitse wijngoederen. Alle wijnen gisten in stalen in stalen tanks op hun eigen gist en rijpen daarna in grote oude eikenhouten vaten.

De Mittelrhein is een van de meest indrukwekkende wijnbouwgebieden ter wereld. De wijngaarden zijn steil of zeer steil en al meer dan 2000 jaar wordt hier wijn verbouwd. De Mittelrhein, die van Bingen naar Bonn loopt, is het domein van de riesling druif. Op de leistenen bodem brengt riesling fantastische wijnen voort. Er wordt er voor een klein deel ook rode wijn gemaakt van de spätburgunder druif, de Duitse naam voor pinot noir.

Met zijn 500 ha. is de Mittelrhein een van de kleinste “Weinanbaugebiete” van Duitsland. Door de Unesco is de Mittelrhein in 2005 uitgeroepen tot werelderfgoed. Talloze burchten en ruïnes tooien het landschap en middeleeuwse dorpjes liggen tussen de Rijn en de steile hellingen geklemd.

  Toegankelijke riesling
  Top Winzer uit Mittelrhein
  Heerlijk bij mosselen
12,35
  Uitstekende basisriesling
  Vakman uit de Mittelrhein
  Lovend in Eichelmann en Falstaff
12,35
  "Winzer" met visie en talent
  Topwijngaard aan de Mittelrhein
  Uit Unesco Werelderfgoed
18,70
  Spätburgunder uit de Mittelrhein
  Van vakman Jörg Lanius
  VDP Weingut
12,95
  Prachtige GG uit de Mittelrhein
  93 punten in Falstaff (''20)
  Absolute top riesling
36,25
  Falstaff 90 punten!
  uit de Mittelrhein
  Mooi VDP Weingut
18,70
  Rijp geconfijte vrucht
  Ook frisse levendigheid
  Absolute top riesling
69,00
  Prachtige GG uit de Mittelrhein
  93 punten in Falstaff (''20)
  Absolute top riesling
36,25