Matthias Müller

Sinds 300 jaar verbouwt de familie Müller druiven langs de Mittelrhein. Aanvankelijk als gemengd bedrijf, maar sinds 3 generaties ligt de nadruk op wijnbouw. Matthias Müller nam eind tachtiger jaren het bedrijf van zijn ouders over, samen net zijn vrouw Marianne. Tegenwoordig werken ook zonen Christoph en Johannis samen met Anika,de vrouw van Johannis mee in het bedrijf.

De 17 ha wijngaarden van Matthias Müller liggen allemaal in “Steillagen” van de Bopparder Hamm aan de Mittelrhein. Hier maakt de Rijn een bocht van west naar oost, waardoor de wijngaarden bijna allemaal op het zuiden liggen. De nadruk ligt, zoals in de hele Mittelrhein, op riesling, waarvoor de bodem hier zeer geschikt is. Leisteen vormt meestal de ongergrond, maar is soms ook gemengd met kwartsiet. Beroemde percelen zijn de Große Gewächs (GG) wijngaarden Ohlenberg, Mandelstein, Feuerlay en Engelstein, die allemaal in de Bopparder Hamm liggen, maar toch hele verschillende wijnen voortbrengen, over het algemeen spontaan vergist, dus zonder toevoeging van gist.

Matthias Müller is lid van de VDP, het vooraanstaande samenwerkingsverband van veel van de beste wijnboeren van Duitsland. In Eichelmann krijgt Matthias Müller 4,5 ster en in Gault&Milaut 4 druifjes.

  Top producent uit Mittelrhein
  Verfijnd en toch vol
  Wijngaard op zuidhelling
13,00
  Top producent uit Mittelrhein
  Heerlijk aperitiefwijn
  Prachtige instapper
11,00
  Top producent uit Mittelrhein
  Uitstekende maaltijdbegeleider
  Veel wijn voor deze prijs
14,80
  Top producent uit Mittelrhein
  Prachtige Grosses Gewächs
  Gunstige prijs/kwaliteit
33,00