Nieuwsbrief DokterMaler

Het witte goud

Van eind maart tot en met juni maken wij regelmatig een sprongetje over de grens. En dat niet alleen voor de wijn maar voor de “Spargel” oftewel asperges. Als je denkt dat asperges een typisch Nederlandse groente is heb je het mis. Bij onze oosterburen is het net als hier een ware delicatesse. Dit jaar schrok ik mij echter rot toen ik €14,– voor een kilootje van “het witte goud” moest neertellen. Vandaar die naam dus. Ze waren het trouwens dubbel en dwars waard. Asperges zijn een echte cool climate groente en combineert het best met cool climate wijn. Veel Duitse en Nederlandse wijnen doen het daarom ook goed in deze wijn-spijs combinatie. Op onze website onder het kopje wijn-spijs staan twee oude Duitse spargelrecepten die zeker de moeite waard zijn om eens te proberen. Eens een keer wat anders dan de manier hoe wij in Nederland asperges klaarmaken. Veel Duitse wijn leent zich uitstekend om te combineren met een aspergemaaltijd. We hebben daarom twee mooie pakketten samengesteld met wijnen die het uitstekend doen bij deze groente. 

Je kunt bestellen door op de link te klikken.

Aspergepakket

Van €126,60 voor €119,65

 

3 flessen Acham-Magin Grauburgunder trocken VDP Gutswein 2018 bio

3 flessen Bürgerspital, Würzburger Silvaner trocken VDP Ortswein 2018

3 flessen Bürgerspital Steren Weiß- und Grauburgunder VDP Gutswein 2018

3 flessen Emil Franz Riesling trocken, Moselschiefer Trabener Würzgarten 2018

 

 

 

Vier heerlijke wijnen van vier verschillende druivenrassen uit 3 verschillende “Anbaugebiete “.

 

 

Onno Kleyn in de Volkskrant

Onno Kleyn, één van Nederlands bekendste wijnschrijvers, heeft de silvaner ortswein van Bürgerspital geselecteerd uit de ongeveer 2000 wijnen die hij jaarlijks krijgt toegestuurd. Hiervan heeft hij voor de Volkskrant een mooie recensie geschreven. Naar aanleiding van dit verhaal zijn we erg druk geweest met het inpakken en afhandelen van alle bestellingen. Klik hier voor het artikel.   Volkskrant: Prachtige recensie van aspergewijn Bürgerspital Silvaner

 

Luxe Aspergepakket

Van 117,80 voor €109,90

 

2 flessen Hof Detharding Hadewych 2018 prestige

2 flessen Bürgerspital Würzburger Stein-Harfe Silvaner VDP GG 2017

2 flessen Daniel Vollenweider Wolfer Riesling trocken, 2017

 

 

Onder het motto ” minder maar beter ” een pakket met 2 x 3 absolute topwijnen waaronder ook de Hadewych prestige uit onze eigen Achterhoek!

 

Quarantaine pakketten

Door het informatiebureau van Duitse wijn zijn een aantal importeurs gevraagd één of meerdere quarantaine pakketten samen te stellen. Als specialist en importeur van alleen Duitse wijn konden wij hier natuurlijk geen nee tegen zeggen en hebben een drietal pakketten samengesteld. Er zijn nog een aantal pakketten beschikbaar, Deze actie loopt tot eind april. Klik op de link om het pakket te bekijken

Quarantaine Pakket 1

Quarantaine Pakket 2: Riesling

Quarantaine Pakket 3: Exclusieve Riesling

 

Verzendkosten

Sinds de uitbraak van corona en de intelligente lock-down zijn onze online bestellingen behoorlijk toegenomen. hierdoor ook de steeds weer terugkomende vraag , ” wat te doen met de verzendkosten?” Aangezien we relatief lage marges hanteren op onze wijnen en deze niet willen verhogen om de verzendkosten te verlagen, hebben we besloten om bestellingen boven de 90€ gratis te verzenden.