Nog vijf dagen

In ons laatste wijnbericht zijn we vergeten ons wijngoed van de maand extra te benoemen. Vandaar deze reminder.

Voor alle liefhebbers van de wijn van Bürgerspital. Tot en met zaterdag zijn alle wijnen van dit geweldige wijngoed nog 10% afgeprijsd. Dus ook de GG’s en 1e lage wijnen. Klik op de onderstaande link en vindt jouw wijn.

https://doktermaler.com/?s=burgerspital&post_type=product


Bürgerspital – wijngoed van de maand.

De komende vier weken zetten we een heel speciaal wijngoed in het zonnetje als “Weingut de Monats”.  Al kort na de oprichting van DokterMaler zijn we exclusief importeur van de wijnen van het eeuwenoude Bürgerspital zum Heiligen Geist. Iets waar we nog steeds erg trots op zijn. Mede door lovende kritieken van Cees van Casteren, Onno Klein, Perswijn en Harold Hamersma hebben veel wijnliefhebbers in Nederland en België reeds kennis mogen maken met de wijnen van Bürgerspital. Het aantal pallets met wijn uit Würzburg nam de laatste vier jaar enorm toe en groeit nog steeds.

De meeste wijnliefhebbers zijn wel bekend met het Hospice de Beaune uit de Bourgogne. Het middeleeuwse ziekenhuis met eigen wijngaarden om zodoende de zorgkosten deels te bekostigen. De Duitse variant hiervan is het Bürgerspital uit Würzburg en stamt uit het jaar 1306. Tot op de dag van vandaag wordt naast het het verbouwen van wijn nog steeds de sociale functie als bejaardenhuis uitgeoefend. Bürgerspital behoort tot de meest toonaangevende wijnbedrijven van Duitsland en is mede-oprichter van het VDP. Hét handelsmerk is de “Bocksbeutel” de typisch buikfles die zijn oorsprong in Würzburg heeft. De meeste wijn komt van de beroemde Würzburger stein. Een immense wijnberg die samen met nog twee andere bedrijven wordt geëxploiteerd. De stokken staan op een ondergrond van muschelkalk (schelpkalk) en de wijnen kenmerken zich door het fijne minerale karakter. Ze verschillen dan ook met de wijnen van leisteen of löss. De silvaners van dit wijngoed zijn wereldberoemd en behoren tot de beste van de wereld.

 

De komende vier weken geven wij naast een aantal mooie pakketten 10% korting op alle wijnen van Bürgerspital. Klik op de link om alle wijnen van Bürgerspital te bekijken. https://doktermaler.com/?s=burgerspital&post_type=product