Nr 1 in de NRC: de beste alcohol vrije bubbel en nog bio/vegan ook!

Neuspergerhof alcohol vrije sekt komt als beste uit de NRC test

Wij kregen opmerkingen dat we onze winnaar in de NRC wijntest niet voldoende voor het voetlicht brachten, dus bij deze besteden we er extra aandacht aan.

Enige maanden geleden werden we door de wijnjournaliste Esmee Langereis benaderd om een aantal wijnen in te sturen voor een special in de NRC. Als het kon ook alcoholvrije wijn. Met die laatste categorie hadden we tot dusver nog niet veel ervaring, We kregen wel steeds meer vraag naar goede 0% wijnen, maar de kwaliteit was altijd een probleem.

We hebben recent een paar doosjes alcoholvrije wijn van Neuspergerhof uit de Pfalz mee laten komen. Deze hebben we natuurlijk ook ingestuurd als proefflessen. Als donderslag bij heldere hemel werden we gebeld door Esmee dat de Neuspergerhof JEDERZEIT Sparkling, alcoholvrije Sekt bio als beste 0% bubbel van Nederland uit de test was gekomen. Na publicatie in de NRC op 22 oktober liep het storm en nog steeds komen er nog veel 0% bestellingen en nabestellingen binnen. De reacties zijn stuk voor stuk positief.

Uit volle en rijke wijnen wordt door een ingenieus procedé de alcohol uit de wijn onttrokken. Een kostbaar proces maar het resultaat mag er zijn. In neus en qua mondgevoel doen de 0% wijnen niet onder voor menig “echte wijn”. In de finale mis ik wel een beetje de bite die je bij normale wijnen wel hebt. 

Neuspergerhof JEDERZEIT Sparkling alcohol vrije sekt bio nu 13,60 euro

Met de feestdagen in het vooruitzicht: Er zijn tijdens het kerstdiner altijd mensen die liever geen alcohol drinken of nog moeten rijden. Dan zijn de alcohol vrije wijnen van Neuspergerhof een uitstekend alternatief.

Of bestel een proefpakket met 2 flessen sekt, witte wijn en rosé. Klik op de link om het proefpakket van Neuspergerhof te bestellen. Neuspergerhof proefpakket alcohol vrije wijnen