Pinot Paradise

Welkom

In dit wijnbericht aandacht voor de nieuwste actie van het Duitse wijninstituut.


Pinot Paradise Duitsland

Zeg je Duitsland, dan zeg je Riesling. Duitsland staat te boek als rieslingland nummer één. Bijna een kwart van de wijngaarden zijn beplant met riesling. Dan blijft er echter nog drie kwart aan wijngaarden over. De laatste twee decennia zijn de burgunder-rassen mede door de klimaatverandering steeds meer terrein aan het winnen. Inmiddels zijn ze de riesling qua aanplant voorbijgestreefd en veranderd Duitsland meer en meer in een waar “Pinot Paradise”. De pinots (burgunders) gedijen prima in het steeds warmer wordende Duitsland. Net als de witte burgurgunders blinken de rode varianten uit in prijs en kwaliteit en doen zeker niet onder voor de betere pinot noirs uit de Bourgogne welke inmiddels niet meer voor normale bedragen te koop zijn.

 

Met een breedgedragen actie van het Duitse wijninstituut zijn in het voorjaar de witte burgunder-varianten in het zonnetje gezet. Nu de dagen weer korter worden de herfst zijn intrede heeft gedaan is het tijd voor de rode burgunders. Om pinot Paradise Duitsland te promoten komt het DWI dit keer met een interessante actie. Bij een bestelling van €180 aan rode burgunder-wijnen ontvang je van het DWI het prachtige boek “Wijnland Duitsland” van Marc Rovers en Gerd Brabant twv €45.

Wijnland Duitsland

Dit boek is zonder twijfel één van de mooiste Nederlandstalige wijnboeken! Een prachtig naslagwerk over alle ins en outs van wijnland Duitsland. Daarnaast ook nog eens de ideale reisgids voor alle 13 Duitse wijngebieden. Een must voor iedere liefhebber van Duitse wijn.

Hoe werkt het? Plaats een bestelling van €180 of meer aan wijnen van Spätburgunder (ook rosé), Frühburgunder, st. Laurent of Schwarzriesling. Stuur een kopie van de aankoopfactuur en jouw adresgegevens naar en het boek wordt naar het opgegeven adres verstuurd (één boek per adres). Deze actie geldt van 15-10 t/m 15-11. 


Omdat we behoorlijk wat burgunder-wijnen in ons assortiment hebben we speciaal voor deze actie een tweetal pakketten samengesteld met een mooie korting. 

Wijnpakket rode burgunderwijnen  van €73,10 voor €68,50

Een mooie kennismaking met de diverse varianten. Vul je bestelling aan met je eigen favoriete burgunder-wijn tot €180 en ontvang het boek!


 

Exclusief Spätburgunder GG pakket van €244,25 voor €229,90 ( incl. boek “wijnland Duitsland”)

Nur vom feinsten! De crème de la crème van de Duitse Spätburgunder. Zes flessen absolute topwijn van topwinzer. De Grand Cru van Duitsland!


Naast de pakketten kun je natuurlijk ook zelf een mooie selectie maken uit de volgende wijnen. Bestel voor €180 een voorraadje van deze mooie wijnen en ontvang het boek “wijnland Duitsland”

Voor Spätburgunder     https://doktermaler.com/?s=spätburgunder&post_type=product

Voor Schwarzriesling  Schlör Schwarzriesling VDP Ortswein 2018    Schlör Reicholzheimer First Schwarziesling 2019, VDP Erste Lage

Voor St. Laurent   Bretz St. Laurent trocken 2016   Acham-Magin St. Laurent 2015, VDP Gutswein bio

Voor Frühburgunder  Forster Frühburgunder vom Quarzit 2019, bio 

Voor Rosé    Forster Spätburgunder rosé bio 2020   Bretz Spätburgunder rosé feinherb

Het Pakket    Wijnpakket rode burgunderwijnen