Plaats maken …. de laatste ronde

Welkom bij ons wijnbericht.

Deze week aandacht voor Mark zijn favoriete Spätburgunder uit de Rheingau. En natuurlijk zoals beloofd…….nog één keer vijf heerlijke wijnen in de aanbieding.

Lorch am Rhein gisteren.


Nog één keer plaatsmaken!

Net als de week ervoor zijn nagenoeg alle wijnen uit de aanbieding van vorige week verkocht. Hierdoor is er inmiddels weer wat ruimte gecreëerd voor nieuw te ontdekken pareltjes. Deze week bieden we voor de laatste keer een vijftal wijnen aan tegen een aanzienlijke korting, dus sla je slag. Wacht niet te lang want op=op!

We kregen veel reacties dat sommige links in het wijnbericht niet werkten. Dit heeft te maken met de instellingen van onze webshop. Zodra een product is uitverkocht, is deze niet meer zichtbaar op de website en dus niet meer te bestellen.


 Gröhl Niersteiner Hölle Pinot Noir 2018  van €30,80 voor €24,95

Premium Pinot noir / Spätburgunder op dronk. Eén van de topwijnen van aanstormend winzer-talent Johannes Gröhl.


Bürgerspital Silvaner Gutswein 2022  van €10,95 voor €9,20

Voorjaarswijn pur sang van Bürgerspital, het topbedrijf uit de Franken. Instap Silvaner van hoog niveau!


Kloster Eberbach Wiesbadener Riesling trocken VDP Ortswein 2022  van €14,95 voor €12,75

Strakke droge Riesling met prachtige zuren en een mooi mineraal karakter van één van de grondleggers van de Duitse wijnbouw. Kloster Eberbach


Am Nil Riesling trocken 2021  van €9,95 voor €8,35

Prachtige, ietwat ziltige toegankelijke riesling uit de Pfalz. (nog 10 flessen)


Scheu Weissburgunder Schweigen Kalkstein 2022   van €13,45 voor €11,10

Favoriet bij veel van onze klanten. Een volle stevige Weissburgunder gemaakt van Franse druiven uit het zuiden van de Pfalz. Aangeplant op een kalkrijke ondergrond.Niet alleen nieuwe wijnen.

Dinsdag en woensdag was ik op werkbezoek bij diverse wijnbedrijven uit Rheinhessen, Rheingau en de Mittelrhein. In Lorch bezocht ik Weingut Laquai. Eén van mijn favoriete spätburgunders is de Laquai Spätburgunder trocken 2019. Een wijn waar ik verliefd op ben geworden en die in mijn ogen alles heeft wat je in een Spätburgunder zoekt. Elegantie, mooi in zijn zuren en fruit, zacht, maar niet te licht. Daarnaast heeft deze wijn een hele goede prijs/kwaliteits verhouding. Eigenlijk was ik onderweg voor wijnen van de nieuwere jaargangen, maar toen ik hoorde dat er nog een klein aantal van jaargang 2019 op voorraad was, heb ik besloten om deze maar direct in te laden in mijn busje. Dus voorlopig gaan we met deze wijn nog even door met jaargang 2019.

Laquai Spätburgunder trocken 2019     € 14,65