Plaats maken….. deel 2

Welkom bij ons wijnbericht.

Zoals beloofd, ook deze week weer vijf mooie wijnen in de aanbieding en een biodynamisch nieuwtje uit de Saar.


Ongelofelijk

In een mum van tijd waren de afgeprijsde wijnen vorige week uitverkocht. Alleen van de Glühwein en de Müller Thurgau zijn er nog een aantal flessen beschikbaar. Door deze ongelofelijke run visten er een boel klanten achter het net. Gelukkig is er deze week weer een herkansing.  Wederom hebben we weer een vijftal wijnen danig in prijs verlaagd om zodoende ruimte te maken voor de wijnen van de nieuwe jaargang. Zit er wat interessants voor je bij? Wacht dan niet te lang want op=op!

We kregen veel reacties dat sommige links in het wijnbericht niet werkten. Dit heeft te maken met de instellingen van onze webshop. Zodra een product is uitverkocht, is deze niet meer zichtbaar op de website en dus niet meer te bestellen.


Gröhl Niersteiner Weisser Burgunder Kalkstein 2021    van €14,55 voor €11,85

Heerlijke complexe weissburgunder met houtrijping maar desondanks een mooie frisheid. Vol en Romig! Eén van onze hardlopers van afgelopen winter. (nog 86 flessen)


Bürgerspital Silvaner Sekt Brut 2018   van €19,35 voor €15,65

Vintage winzersekt van Bürgerspital, het tophuis uit de Franken. Gemaakt van Silvaner. Een rariteit! (nog 22 flessen)


Bretz Spätburgunder rosé feinherb 2021   van €9,35 voor €7,45

Milde toegankelijke rosé voor als over een paar maanden de zon weer gaat schijnen.(nog 29 flessen)


Wachtstetter Cuvée Ernst Combee trocken 2019   van €24,95 voor €19,95

Niet alledaagse interessante blend van Syrah, Merlot Cabernet Franc uit het nog niet ontdekte Württemberg. Één van de premium wijnen van top VDP Weingut wachtstetter! (nog 6 flessen)


Scheu Spätburgunder Schweighofen trocken 2019   van €14,95 voor €12,35

Houtgerijpte krachtige Spätburgunder gemaakt van Franse druiven door een Duitse wijnboer. Op en top spätburgunder! (nog 43 flessen)Biodynamische wijn uit de koele Saar? Ja het kan…..

Al geruime tijd importeren we de wijnen van Christiane Wagner uit de Saar. Een bevlogen mens met een heel eigen visie en niet geheel onbelangrijk, een op en top vakvrouw. De laatste keer dat we in Saarburg bij haar op bezoek waren was Christiane druk in de weer met de transitie naar biologische wijnbouw. Wat we toen nog niet wisten dat zij toen tevens plannen had om ook biodynamisch te gaan werken. Iets dat haar op het lijf geschreven is maar door menigeen als schier onmogelijk werd gehouden in het koele Saargebied. De kans op schimmels is ter plekke namelijk erg groot. Dat betekent dat er nog meer fysieke arbeid geleverd geleverd zal moeten worden om de schimmeldruk tegen te gaan. De druivenstokken worden met alternatieve natuurvriendelijke middelen behandeld, hetgeen inhoud dat men, in vergelijking met de reguliere wijnbouw, niet één keer, maar soms wel drie keer per week de wijnberg op moet.

Al drie jaar werkt Christiane op deze manier en de resultaat is verbluffend. Als eerste Biodynamische Winzerin in de Saar maakt ze typische Saar-Riesling die zich kunnen meten aan de topwijnen van grote wijnhuizen als bijvoorbeeld Zilliken en van Volxem. Prachtige slanke elegante wijnen met een speelse zuren en een laag alcoholpercentage. Vanaf jaargang 2024 zullen het Demeter en Ecovin label officieel op de fles staan vermeld.

Een van haar topwijnen is de Saarburger Laurentius Riesling. Deze komt van een kleine wijngaard naast de kerk van Saarburg met stokken van ongeveer 120 jaar oud.  De Laurentius levert slechts een zeer beperkt aantal flessen en iedere fles is genummerd. In 2020 waren dat bijvoorbeeld maar 1280 flessen (zie foto). Ben je rieslingliefhebber? Dan moet je deze zeker een keer hebben geproefd.

Nieuwsgierig geworden naar de wijnen van Weingut Dr Wagner? Klik dan op de onderstaande link.

Typische Saar-wijnen van Christiane Wagner