Supertrots

Welkom bij ons wijnbericht.

Supertrots zijn we op onze rosé uitverkiezing door de NRC! Maar daarover later meer. Eerst besteden we aandacht aan onze nieuwe wijnboer van de Maand.


  

 

Neuspergerhof “wijnboer van de maand”

Jochen Gradolph aan het werk in de wijngaard

Wijngoed Neuspergerhof ligt in de wijnstad Rohrbach, in het hart van de zuidelijke wijnroute in de Pfalz. De naam van het wijnhuis is afgeleid van de ligging in het gebied boven het Neuspergpfad. De eigenaren van het wijnhuis, de familie Gradolph, zijn al eeuwenlang betrokken bij de wijnbouw. Sinds 2015 worden alle wijngaarden verbouwd volgens de strikte richtlijnen van de Bioland Association. Tijdens ons bezoek twee jaar geleden ontmoetten we Jochen Gradolph. Jochen is een enthousiaste jonge wijnboer met een eigenzinnige visie en veel hart voor de natuur. Dat eigenzinnige proef je meteen in zijn wijnen terug. De wijnen kenmerken zich door hun kracht en een enorme weelderigheid. Deze stijl was zo anders en voor ons zo speciaal dat we hebben besloten om een drietal wijnen van dit Weingut in ons assortiment op te nemen. Een riesling, grauburgunder en een blend van weissburgunder en chardonnay. Stuk voor stuk wijnen die je versteld doen staan. Blind geproefd zou je niet zeggen dat deze wijnen uit Duitsland komen. Jochen werd in 2019 door het DLG uitgeroepen tot beste jonge wijnboer van Duitsland. Dit jaar staat hij tevens vermeld in de Eichelmann als zijnde “top-erzeuger”.

Om kennis te maken met deze interessante wijnen van Neuspergerhof hebben we een kennismakingspakket samengesteld.

Neuspergerhof Proefpakket nu van 63,70 voor 58,95


Supertrots op onze rosé!

Drie jaar lang liepen we achter de feiten aan als het ging om rosé. Telkens begon de zomer eerder dan verwacht en moesten we hals over kop rosé gaan bestellen. Al doende leert men, dus hebben we ervoor gezorgd dat we medio april al voldoende rosé op voorraad hadden. Vervolgens zorgden de weergoden met hun regen ervoor dat het grondwaterpeil nu weer helemaal op niveau is. Het gevolg, rosé werd nagenoeg niet verkocht. Totdat we op 27 mei het geweldige bericht kregen van Esmee Langereis dat de Wachtstetter Muskattrollinger rosé trocken VDP Gutswein 2020 tot beste koop was uitgeroepen bij de grote rosé-test van de NRC.

Tachtig importeurs en handelaren zijn gevraagd om hun twee beste flessen rosé in te sturen. Deze 160 flessen zijn vervolgens blind geproefd en beoordeeld. De Wachtstetter Muskattrollinger rosé trocken VDP Gutswein 2020 kreeg een 9+ en kwam op de tweede plaats. De eerste plaats was voor een rosé uit Oostenrijk met een 9,5 voor maar liefst, schrik niet, 29,85 euro. Door zijn prijs van 9,85 euro kwam de wijn van Wachtstetter in onze ogen als winnaar uit de bus. Supertrots zijn we hier op. De hele week zijn we volop in de weer geweest met inpakken en het uitdraaien van bestellingen, pakbonnen en verzendlabels. De wijn was niet aan te slepen en bijna iedere dag hebben we nieuwe wijn bij moeten bestellen. Het heeft dan ook wat langer geduurd dan je van ons gewend bent voordat alle bestellingen op de plaats van bestemming waren.

Om uit te zoeken welke rosé het beste bij je past hebben we een geweldig rosé-pakket samengesteld. een zeer gevarieerd pakket met zes verschillende soorten rosé waaronder natuurlijk ook de beste koop uit de NRC en rosé bubbels. Je kunt natuurlijk ook de Wachtstetter Muskattrollinger rosé trocken VDP Gutswein 2020 apart bestellen. (zolang de voorraad strekt)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groot Rosé Pakket     6×2 flessen van €109,00 voor €99,90    (gratis verzending)

Rosé Pakket    6 flessen van € 54,50 voor € 49,95