Fijne paasdagen

Welkom bij het wijnbericht van DokterMaler

Deze keer aandacht voor twee mooie paas aanbiedingen, een unicum op wijngebied en een reminder voor onze wijnboer van de maand

Pasen 2021

Speciaal voor Pasen hebben we twee feestelijke pakketten samengesteld om het ons tijdens de Paasdagen zo aangenaam mogelijk te maken. Iedereen is wel klaar met dit vreselijke rotvirus dus laten we onszelf maar een beetje verwennen. Omdat we beperkt zijn in het aantal gasten, dit keer geen pakket van twaalf maar twee pakketten van zes heerlijke wijnen. Het Prachtig Paas Pakket, een boeiende smaakreis door het wijnlandschap van Duitsland. Of wat denk je van het Exclusief Paas-wijn Pakket met wijnen van absolute top “Winzer” uit Duitsland.  

Doktermaler wenst u ” frohe Ostern “

Prachtig Paas Pakket  nu voor € 57,95

 

Exclusief Paaswijn Pakket nu voor€ 121,95

 

Semilion eiswein

Duitsland staat van oudsher bekend om zijn zoete wijnen. Hoewel er tegenwoordig overwegend droge wijnen worden gemaakt, neemt de vraag naar wijnen met restzoet langzaam toe. Vooral de wat luxere dessertwijnen als beerenauslese en trockenbeerenauslese worden steeds populairder. Daarnaast is er natuurlijk “eiswein”. Druiven worden in de winter bij minus zeven graden ‘s nachts in bevroren toestand geplukt. Door tijdens het persen het ijs te verwijderen ontstaat er een enorm geconcentreerde zoete wijn. Vaak wordt er een klein deel van de druiven in september niet geoogst in de hoop er in de winter eiswein van te kunnen maken. Riesling is de meest gebruikte druif voor eiswein. Door de huidige klimaatverandering doet zich de mogelijkheid tot het maken van deze speciale wijn steeds minder voor. Het arbeidsintensieve proces, de onzekerheid en de geringe opbrengst maken eiswein één van de duurste Duitse wijnen. 

Tijdens één van onze wijnreizen hebben we in Württemberg een speciale eiswein ontdekt. De Generation Eiswein van Sankt Annagarten gemaakt van semilion blanc, dé druif voor de Franse dessertwijn sauternes. Dit zijn we tot op de dag van vandaag nog nergens tegen gekomen. Deze dessertwijn is heerlijk bij foie gras of pittige kazen, maar ook bij zoete nagerechten combineert hij prima. Bijkomend voordeel is dat deze bijzondere wijn in vergelijking tot de rieslingvarianten nog enigszins te betalen is. Sankt Annagarten Eiswein is ook onderdeel van het exclusieve paas-wijn pakket.

Sankt Annagarten Eiswein 500 ml 2018 bio

 

Wijnboer van de maand Laquai,

Tot slot nog even aandacht voor onze wijnboer van de maand. Na de laatste nieuwsbrief hebben we veel bestellingen mogen ontvangen met de wijnen van Laquai uit de Rheingau. Met name het proefpakket is veel besteld. Ben je, net als wij, ook onder de indruk van deze mooie zuivere wijnen? Bestel dan nog tot 8 april met 10% korting!

Laquai