Voorjaar! We zijn er klaar voor.

In dit wijnbericht aandacht voor ons nieuwe wijngoed van de maand en Duitsland als “Pinot Paradise”.

Bürgerspital – wijngoed van de maand.

De komende vier weken zetten we een heel speciaal wijngoed in het zonnetje als “Weingut de Monats”.  Al kort na de oprichting van DokterMaler zijn we exclusief importeur van de wijnen van het eeuwenoude Bürgerspital zum Heiligen Geist. Iets waar we nog steeds erg trots op zijn. Mede door lovende kritieken van Cees van Casteren, Onno Klein, Perswijn en Harold Hamersma hebben veel wijnliefhebbers in Nederland en België reeds kennis mogen maken met de wijnen van Bürgerspital. Het aantal pallets met wijn uit Würzburg nam de laatste vier jaar enorm toe en groeit nog steeds.

De meeste wijnliefhebbers zijn wel bekend met het Hospice de Beaune uit de Bourgogne. Het middeleeuwse ziekenhuis met eigen wijngaarden om zodoende de zorgkosten deels te bekostigen. De Duitse variant hiervan is het Bürgerspital uit Würzburg en stamt uit het jaar 1306. Tot op de dag van vandaag wordt naast het het verbouwen van wijn nog steeds de sociale functie als bejaardenhuis uitgeoefend. Bürgerspital behoort tot de meest toonaangevende wijnbedrijven van Duitsland en is mede-oprichter van het VDP. Hét handelsmerk is de “Bocksbeutel” de typisch buikfles die zijn oorsprong in Würzburg heeft. De meeste wijn komt van de beroemde Würzburger stein. Een immense wijnberg die samen met nog twee andere bedrijven wordt geëxploiteerd. De stokken staan op een ondergrond van muschelkalk (schelpkalk) en de wijnen kenmerken zich door het fijne minerale karakter. Ze verschillen dan ook met de wijnen van leisteen of löss. De silvaners van dit wijngoed zijn wereldberoemd en behoren tot de beste van de wereld.

De komende vier weken geven wij naast een aantal mooie pakketten 10% korting op alle wijnen van Bürgerspital. Klik op de link om alle wijnen van Bürgerspital te bekijken. https://doktermaler.com/?s=burgerspital&post_type=product


Bürgerspital Mix Pakket      van €75,90 voor €68,60


Bürgerspital Silvaner Pakket     van €95,50 voor €86,10


Bürgerspital Riesling Pakket      van €82,45 voor €74,40


 


 

Pinot Paradise Duitsland

Zeg je Duitsland, dan zeg je Riesling. Duitsland staat te boek als rieslingland nummer één. Bijna een kwart van de wijngaarden zijn beplant met riesling. Dan blijft er echter nog drie kwart aan wijngaarden over. De laatste twee decennia zijn de burgunder-rassen mede door de klimaatverandering steeds meer terrein aan het winnen. Inmiddels zijn ze de riesling qua aanplant voorbijgestreefd en veranderd Duitsland meer en meer in een waar “Pinot Paradise”. De pinots (burgunders) gedijen prima in het steeds warmer wordende Duitsland. De kwaliteit is dan ook hoog.  Probeer ook eens een kruidige grauburgunder in plaats van een pinot grigio of een heerlijke rijpe weissburgunder in plaats van een pinot blanc. Je zult versteld staan. Steeds vaker zien we ook prachtige Duitse chardonnay voorbij komen. Kortom, een wereld aan wijnen te ontdekken.

Tot en met 15 mei doen we mee met een landelijk breedgedragen actie van het Duitse wijninstituut om de Duitse burgunders te promoten. We hebben hiervoor in combinatie met de picknicktas-actie van het DWI twee mooie burgunderpakketten samengesteld. 

Bestel voor €180 aan burgunders (wit en rosé) en ontvang een prachtige picknicktas met toebehoren ( glazen, bestek, borden, opener en wijnkoeler) t.w.v. 45 euro.  Stuur je aankoopbewijs (factuur) adresgegevens en telefoonnummer naar en je krijgt de picknicktas thuisgestuurd (zolang de voorraad strekt). 

Je kunt de pakketten bestellen maar natuurlijk ook je eigen pakket samenstellen of je bestelling aanvullen tot 180€. Klik op de link voor al onze burgunders (wit en rosé)  https://doktermaler.com/winkel/?filters=druivensoort[27-31-48]


Burgunder kennismakingspakket   nu van €59,10 voor €54,95


Exclusief GG burgunderpakket van ***** Weingut Dr. Heger   nu van €194,65 voor €180,–


Ontdek het pinot paradise en ontvang een gratis picknicktas


 

Wijnland Duitsland

Wijnland Duitsland   €45,– 

Gerd Brabant en Marc Roovers hebben met Wijnland Duitsland een uniek naslagwerk geschreven. Een inspirerend boek, dat niet alleen heel wat achtergrond biedt over de wetgeving, de geschiedenis en de regio’s, maar ook elk wijngebied afzonderlijk belicht. Je vindt er specifieke informatie om elke wijnregio te doorgronden en portretten van wijnbouwers en persoonlijkheden die hen in al die jaren hebben geïnspireerd. Voor de wijntoerist of wandelaar bevat het boek wijnwandeltips, adressen van aanbevolen domeinen, restaurants en hotels. De auteurs spreken vanuit een rijke ervaring, hun teksten zijn doorspekt met anekdotes en leuke weetjes. Uit elke bladzijde blijkt hun passie en liefde voor Duitse wijnen. Kortom, een heerlijk boek om Duitsland als wijnland te begrijpen en te beleven.

Nooit eerder werd het wijnland Duitsland zo uitgebreid en smaakvol in kaart en beeld gebracht. Een niet te missen naslagwerk voor wijnliefhebbers en sommeliers!

Wacht niet te lang met bestellen want de voorraad is beperkt.