Zet moeder in het zonnetje

Welkom bij ons wijnbericht.

Deze keer aandacht voor een klassieke wijn voor bij asperges en natuurlijk zijn we moederdag niet vergeten.


Save the date.

Net als voorafgaande jaren vind onze jaarlijkse proeverij weer plaats in de wijngaard in Harreveld. Dit jaar echter niet op een zondag maar op zaterdag 31 Augustus. We hebben twee wijnboeren gevonden die graag aanwezig willen zijn, en dat zijn niet de minste. Hierover later meer. Zet deze datum in ieder geval alvast maar in je agenda.


Spargel

De tijd voor asperges is weer aangebroken. Hier in de Achterhoek en net over de Duitse grens zijn ze weer volop rechtstreeks op de boerderij te verkrijgen. Tot Sint Jan op 24 juni kunnen we weer van het witte goud genieten. Waarom maar zo kort zou je denken. Na deze datum zijn er nog ongeveer 100 groeidagen over voor de plant. Die zijn nodig om genoeg suikers aan te maken zodat de wortels de komende winter kunnen overleven.

Welke wijn drink je bij asperges? Één perfecte asperge wijn is er in mijn ogen niet. Er zijn namelijk een heleboel wijnen die uitstekend combineren met deze heerlijke groente. De komende zes weken bespreken we daarom iedere week een wijn die geweldig combineert met witte goud.

Een van de meest klassieke combinaties is asperges met pinot Blanc. Maar omdat we ons toe hebben gelegd op Duitse wijn gaan wij voor een Weissburgunder. Het fruitige karakter en de zachte zuren doen het prima bij de traditionele bereiding met ham, ei en hollandaise saus. Deze week gaan we voor een Weisser Burgunder uit de Franken. Opgevoed op een ondergrond van muschelkalk en daardoor een heel eigen fris en mineraal kalkachtig karakter. Mooi droog! Perfect bij asperges.

Bürgerspital Weisser Burgunder VDP Ortswein 2022  nu van €13,95 voor €12,15

(vul je bestelling aan tot €95,– en betaal geen verzendkosten)


Zet moeder in het zonnetje!

Is jouw moeder ook zo gek op een heerlijk glas wijn? Verras haar dan met het DokterMaler Moederdagpakket. Een mooie selectie van smaakvolle maar ook toegankelijke wijnen. Lekker op het terras in het zonnetje.

Twee flessen Wachtstetter Secco rosé, Perlwein uit het zuidelijke Württemberg. Een secco gemakt van de muskat-trollinger druif en spätburgunder. Gevaarlijk lekkere secco, fris, laag alcoholisch, bloemig karakter en leeg voor dat je er erg in hebt.

Twee flessen Neuspergerhof Genusszeit Mandelpfad 2022 cuvee De naam zegt het al. Tijd om te genieten! En dat lukt met deze blend van drie pinot/burgunder soorten. Weissburgunder, Grauburgunder en chardonnay. Een volle weelderige animerende wijn.

Twee flessen Emil Franz Riesling Kabinett feinherb Trabacher Schloßberg 2021 Een typische wijn uit de Moezel. Speels en elegant. Het kleine restzoetje geeft samen met de aanwezige zuren een heerlijk zoet/zuur spel.

Ben je zelf moeder en wordt je enthousiast van de bovenstaande wijnen? Schroom dan niet om jezelf ook eens lekker te verrassen.

DokterMaler Moederdag Pakket  nu van € 73 voor € 66,95

(vul je bestelling aan tot €95,– en betaal geen verzendkosten)