Zonovergoten geproefd

Welkom. In dit wijnbericht alles over onze laatste proeverij en onze nieuwe wijnboer van de maand.

Zonovergoten geproefd!

In een zonovergoten Harreveld hebben wij op vijf september eindelijk weer een proeverij in de wijngaard “hof Detharding” kunnen organiseren. Anderhalf jaar hebben we hier op gewacht en eindelijk was het dan zo ver. Na veelvuldig overleg kwamen we uiteindelijk uit op een nieuw concept. Geen lange proeftafels waar men zelf schonk, maar een zestal bemande barretjes met een thema. Daarnaast was er de mogelijkheid om te gaan zitten op het terras voor een drankje of een hapje van de foodtruck. Dit alles om de anderhalve meter afstand van elkaar mogelijk te maken. Eén dingetje, een proeverij op deze manier kon alleen in de openlucht plaatsvinden. En ja, we hadden geluk! Het weer was perfect en we hadden het ons niet beter kunnen wensen. De opkomst was geweldig en het was mooi om te zien dat veel wijnliefhebbers de moeite hadden genomen om speciaal voor deze proeverij vanuit het hele land naar de Achterhoek te komen. Mede door de fantastische accommodatie en perfecte samenwerking met de mensen van “hof Detharding” was het een zeer geslaagde dag. Volgend jaar weer zou ik zeggen!

De thema’s van de barretjes waren achtereenvolgens: Hof Detharding, Biologische wijn, Pinot paradise wit, Pinot paradise rood, Riesling en GG. In het totaal waren er 31 zeer diverse wijnen te proeven en alle wijnen zijn die dag ook besteld. Het leverde voor ons een heel verrassend lijstje met bestsellers op. Zo verrassend en divers dat we hebben besloten van deze wijnen een proefdoos samen te stellen. Op deze manier kan iedereen die niet aanwezig kon zijn tijdens de proeverij, het thuis alsnog kan beleven.

Bestsellers pakket  nu voor € 60,95  (klik op de link of afbeelding om te bestellen)


“Weingut “van de maand.   Brüder dr. Becker

In maart 2017 troffen we Lotte Pfeffer van Brüder dr Becker op prowein in Dusseldorf en waren meteen “begeistert” van haar wijnen. Met name de spätburgunder gutswein vonden we subliem. Dit werd voor ons de eerste wijn die we bestelden en hiermee is het wijnavontuur van de dokter en de maler begonnen. Tijdens één van onze werkbezoeken hebben we Lotte Pfeffer en Hans Müller wat beter leren kennen en waren onder de indruk van hun prachtige wijnbedrijf en visie. Inmiddels zijn we vierenhalf jaar verder en nog steeds zijn de wijnen van Brüder dr Becker een stabiele factor in ons assortiment en worden door het hele land verkocht. Ook vinden de wijnen gretig aftrek bij de horeca door hun geweldige toepasbaarheid.

Lotte Pfeffer en Hans Müller

Bij Brüder dr. Becker in Ludwigshöhe( Rheinhessen) wordt fantastische wijn gemaakt. Stuk voor stuk bio-dynamisch en met het demeter keurmerk. Op 11ha aan wijngaarden worden de meest uiteenlopende wijnen gemaakt. Bekende Grosse Lagen zijn Falkenberg en Tafelstein. Naast fantastische riesling zijn ook de silvaner, scheurebe en spätburgunder zeer de moeite waard. Dit vindt ook de sommelier van Noma uit kopenhagen, één van de beste restaurants ter wereld. Hij heeft een eigen vat bij Lotte en Hans in de kelder staan. Brüder dr Becker is het eerste bio-dynamische bedrijf dat lid is geworden van de prestigieuze VDP. Daarmee behoren zij tot de elite van de Duitse wijnbedrijven.

In het volgende pakket een prachtig overzicht van de verschillende wijnen van Brüder dr Becker. Naast gutsweinen en ortswein ook een echte topwijn, een riesling GG (Grosses Gewächs)!

Wijnpakket Brüder dr Becker van € 118,00 voor €109,90  (klik op de link of afbeelding om te bestellen)