Proefpakket Acham-Magin Biologisch Dynamisch

Een staalkaart van wijngoed Acham-Magin: van frisse bubbel tot serieus rood.

Oorspronkelijke prijs was: €84,95.Huidige prijs is: €79,55.

1 × Acham-Magin Secco Barbarella bio

Uitverkocht

9,95
13,85
1 × Acham-Magin Gewürztraminer trocken 2021

Uitverkocht

14,80

Uitverkocht

Beschrijving

De wijnen van Acham-Magin zijn zeer herkenbaar: vol en krachtig. Het zijn in het algemeen wijnen met een groot rijpings potentieel die na enkele jaren alleen maar aan kracht winnen.

Acham-Magin is een traditierijk Weingut uit Forst met wijngaarden op de allerbeste plekken in de Pfalz. Pal achter hun huis ligt het beroemde Kirchenstück, de wijngaard waar de beste en duurste wijnen uit de Pfalz vandaan komen en waar ook Acham-Magin een deel van bezit. Anna-Barbara Magin is, net als haar moeder voor haar, de Winzerin die het bedrijf leidt. Acham-Magin was medeoprichter van de prestigieuze VDP (Verband Deutscher Prädikats- und Qualitäts Weingüter) in 1910. Alle wijnen van Acham-Magin zijn biologisch dynamisch.

De Pfalz, in het Nederlands Palts, ligt in het zuiden van Duitsland. Er wordt zowel witte (60%) als rode (40%) wijn gemaakt en de Pfalz is de één na grootste wijnstreek van Duitsland. De bodem is divers met zand, leem, mergel en klei. Hierop worden dan ook veel verschillende druivensoorten geteeld. Met meer dan 1800 uur zon per jaar heeft de Pfalz een klimaat dat zeer geschikt is voor wijnbouw.

Al sinds 1712 is Acham-Magin gevestigd in dit prachtige pittoreske pand. Op het terras worden hun wijnen geschonken waarbij je ook een hapje kunt eten. Zeer aanbevolen!

Om in de stemming te komen hebben we een heerlijk pakket met wijnen van Acham-Magin samengesteld, die een goed overzicht geven over hun wijnen.

Extra informatie