Contact

Als je ons een bericht wilt sturen, vul je onderstaand formulier in en klik je op ‘Verzenden’.

Wij zijn Mark Braad en Jaap Brenninkmeijer. Steeds op zoek naar nieuwe wijnen met een voorliefde voor Duitsland. Die passie heeft ons uiteindelijk gebracht tot de oprichting van Dokter Maler. In ons aanbod staan de wijnen die we zelf voortreffelijk vinden en door onze strenge selectie zijn gekomen.

Wijnen uit noordelijke streken, waarbij we ons concentreren op Duitsland: slanke frisse witte wijnen en elegante fluweelzachte rode wijnen. Vaak met wat minder alcohol.

Riesling wordt de koning der druiven genoemd en is een van de weinige witte wijnen met een goed bewaarpotentieel. Goede spätburgunder, de Duitse naam voor pinot noir, doet niet onder voor goede bourgogne. Maar ook van silvaner, weissburgunder (pinot blanc), grauburgunder (pinot gris) en Müller-Thurgau worden heerlijke witte wijnen gemaakt. Hetzelfde geldt ook voor de rode druivenrassen dornfelder, st. Laurent en schwarzriesling.

Duitse wijnen zijn in Nederland nog steeds ondergewaardeerd, maar aan een opmars bezig!  In de tophoreca heeft Duitse wijn inmiddels een vaste plaats veroverd. De prijs- kwaliteit verhouding is erg goed in vergelijking met vergelijkbare Franse en Italiaanse wijnen. Dit geldt zeker voor de goede spätburgunders die als pinot noir in de Bourgogne astronomisch geprijsd zijn.

Wij richten ons op wijnen van hoge kwaliteit van kleine wijnmakers, liefst biologisch. Alle wijnen importeren we zelf.