Dr. Wagner

In Saarburg is Christiane Wagner de vijfde generatie van het in 1880 door haar over- overgrootvader opgerichte huis Dr. Wagner. In 2009 neemt Christiane op jonge leeftijd het wijngoed over en sindsdien maakt zij prachtige rieslingwijn, klassiek opgevoed in oude grote vaten, de zgn Fuders. Mineraal, kruidig en elk jaar beter met weinig alcohol en prachtige zuren. Christiane weet wat zij wil en is ontegenzeggelijk een van de grote jonge “Winzer” talenten van Duitsland.
Met wijngaarden in de Ockfener Bockstein, Saaburger Rausch en de Laurentius Berg met zijn wortelechte stokken van meer dan 120 jaar oud heeft Dr. Wagner een geweldig wijngaard potentieel. Dr. Wagner is lid van de prestigieuze VDP.

De Saar is een rivier die uitmondt in de Moezel even ten zuiden van Trier. De Romeinen verbouwden hier al wijn. De leisteen hellingen zijn steil en de dominante druivensoort is riesling. De Saar is relatief koel, waardoor in het verleden in sommige jaren de druiven niet goed rijp werden. Door de klimaatverandering is dat nu niet meer aan de orde. Misschien wordt de Saar de komende jaren wel het mooiste wijngebied voor klassieke riesling: laag alcoholgehalte, prachtig bouquet en fijne zuren.

Riesling is de koning onder de witte druiven, de druif waarvan de mooiste Duitse witte wijnen gemaakt worden. De meeste witte wijnen moeten jong gedronken worden maar sommige rieslings, ook de Saar wijnen kunnen zeer lang bewaard worden. Zoete dessertwijn uit de Saar behoren tot de duurste wijnen ter wereld. De Trockenbeerenausleses van bijvoorbeeld Egon Müller worden voor duizenden euro’s per stuk verkocht op veilingen.

  Prachtige Saar riesling
  Traditions Weingut
  Jonge getalenteerde "Winzerin"
18,50
  Klassieke Saar riesling
  Opvoeding in grote Fuders
  VDP wijngoed
27,00
  Uit topwijngaard aan de Saar
  Klassieke Saar riesling
  VDP wijngoed
31,20
  Eiswein uit de Saar
  Zeer geconcentreerde wijn
  Zeldzaam aan het worden
79,90
  Prachtige Saar riesling
  Jonge wijnboerin
  Klassiek VDP wijngoed
19,50