Naast droge wijn nu ook een droge Rijn. En kom je ook proeven op onze wijnproeverij op 4 september?

Welkom bij ons wijnbericht

Dit keer aandacht voor de aanhoudende droogte, een heerlijk zomers rosé-pakket en een reminder voor onze proeverij op 4 september.

Hittestress

Naast droge wijn heeft men in Duitsland een nieuw fenomeen. Een droge Rijn. De droogte begint steeds ernstigere vormen aan te nemen en men hoopt dan ook op de nodige neerslag. Het kan niet op met het weer deze zomer, maar onze wijnboeren beginnen zich steeds meer zorgen te maken over de komende oogst. Oudere wijnstokken zijn diep geworteld en redden het vaak wel. Met name de wijngaarden met jongere stokken krijgen problemen door de aanhoudende droogte. Op de zuidelijke hellingen heeft men ook last van zonneschade. De trossen die veel aan het zonlicht worden blootgesteld verschrompelen. Vooral spätburgunder heeft hier door zijn dunne schil last van. Dit wordt, voor zover mogelijk, tegengegaan door het bladerdek als een soort afdak boven de druiven te leiden. De rijping gaat met dit warmte erg snel. Waar vorig jaar in oktober pas werd geoogst wordt nu alles al in gereedheid gebracht om begin september te starten met de oogst van 2022. Een beetje neerslag zou op dit moment dan ook zeer welkom zijn.

Rosé

Ook hier het warm, hetgeen duidelijk te merken is aan de verkoop van ons Hitteplan zomerwijnpakket. Omdat de verwachting is dat dit weertype nog een tijdje aanhoud, hebben we besloten om er nog een schepje bovenop te doen in de vorm van een pakket met heerlijke rosé-wijnen. Drie verschillende rosé’s, één secco rosé en een blanc de noir ( witte wijn uit rode druiven). Stuk voor stuk heerlijke wijnen om de laatste maand van deze zomer te genieten

Hitteplan Rosé Pakket     van €108,20 voor  €99,50  (klik op de link voor meer informatie).

Kom ook naar onze Wijnproeverij in de wijngaard!

Uit het hele land hebben we inmiddels een mooi aantal aanmeldingen mogen ontvangen voor onze proeverij op 4 september. Het belooft weer een prachtige en gezellige dag te worden. Lijkt het je leuk en ben je ook van plan om te komen? Stuur dan een email naar en geef direct aan met hoeveel personen je denkt te komen. De entree is gratis.

Voor meer informatie ……Uitnodiging. Kom proeven in de wijngaard!