De blauwe knoop

Welkom bij ons eerste wijnbericht van 2023.

Allereerst wensen we iedereen het allerbeste voor het nieuwe jaar. Voor Dokter Maler was 2022 spannend. Wat was uiteindelijk het effect van corona op de online verkoop en hoe zou het gaan met onze horeca-relaties? Gelukkig pakte het in beide opzichten voor ons zeer goed uit. Vol enthousiasme staan we dan ook klaar voor 2023, we hebben er zin in! 

In dit wijnbericht staat dry januari centraal met 0% wijnen en daarnaast ook een prachtig “minder maar beter” pakket. Deze maand is er in verband met dry januari geen wijnboer van de maand, deze staat voor de eerste week van februari gepland. Tot slot nog aandacht voor onze actie ter stimulatie van de, in onze ogen, beste reclame.


De blauwe knoop

We kennen allemaal de uitdrukking “van de blauwe knoop”. Deze stamt uit halverwege de 19e eeuw en refereert aan het blauwe insigne dat de leden droegen van de Nederlandse Vereniging tot Afschaffing van Alcoholhoudende Dranken, een organisatie die zich faliekant keerde tegen alcohol. Dit om het alcoholmisbruik in de sociaal lagere klassen tegen te gaan.

Na feestmaand december is de maand januari bij uitstek geschikt om even tot bezinning toekomen wat betreft eten en drinken. Veel mensen zijn dan ook een maand (of langer) van de blauwe knoop. Slecht nieuws voor een wijnhandelaar zou je zeggen, maar gelukkig heeft Dokter Maler een geweldig alternatief. Als klap op de vuurpijl is dit alternatief vorige week voor de 2e op rij keer als beste alcoholvrije mousserende wijn verkozen door de NRC. https://www.nrc.nl/nieuws/2023/01/05/drinken-in-een-droge-maand-a4153310

Neuspergerhof JEDERZEIT Sparkling, alcoholvrije Sekt  de beste 0% mousserende wijn nu voor €13,60

In de wijnwereld wordt vaak wat lacherig gedaan over alcoholvrije wijn en ik moet toegeven dat ook wij er in het verleden enigszins sceptisch tegenover stonden. Maar dat is veranderd. Er zijn in toenemende mate goede 0,0% wijnen op de markt en uiteindelijk zal de wijn steeds beter worden van kwaliteit. Alcoholvrij bier was immers 20 jaar geleden ook niet te drinken. Nu is het niet meer weg te denken en heeft het een aanzienlijk aandeel op de wereldwijde biermarkt.


Minder maar Beter

Je kunt in januari natuurlijk helemaal stoppen met alcohol, maar dat gaat ons persoonlijk net iets te ver. Het is natuurlijk wel goed om bewust te zijn van wat je drinkt. Wijn is een genotsmiddel en voor ons staat, bij het drinken van wijn, niet de alcohol maar het genot op de eerste plaats. Ons motto voor januari is dan ook…… Drink minder, maar beter!  Spendeer in januari bijvoorbeeld hetzelfde maandelijkse bedrag aan wijn, maar koop hiervoor de helft of minder flessen dan je gewend bent. Je zult zien dat je bewuster gaat drinken en daarnaast nog meer van de wijn gaat genieten. En, je kunt de wat betere rode en witte wijnen best twee a drie tot wel zeven dagen in de koelkast bewaren. Sommigen zijn een dag later juist nog beter. Dit vergt natuurlijk wel de nodige discipline.

Speciaal voor de bewuste genieters hebben we het volgende pakket samengesteld.

 

Minder maar beter pakket  (geen 6 maar 3 flessen) nu van € 66,35 voor €61,95


Nog meer 0%

De wijnen van Neuspergerhof staan bekend om hun weelderig karakter. Deze vormen ook de basis voor de 0% wijn. Hierdoor blijven er na het onttrekken van de alcohol nog voldoende aroma’s over. Dit proef je duidelijk terug in de wijn.

Naast de Jederzeit Sparkling zijn er nog twee andere Jederzeit wijnen die de moeite van het proberen waard zijn. Deze hebben we gebundeld in een proefpakket. Ideaal om deze wijnen eens in alle rust eens te proberen.

Neuspergerhof alcohol vrije wijn pakket, bio en vegan  6 flessen nu voor €68,80 


De beste reclame!

Ondank alle beperkingen hebben we als Dokter Maler in 2021 een behoorlijke groei doorgemaakt. Gelukkig hebben we inmiddels een groot aantal vaste klanten die zeer regelmatig hun Duitse wijn bij ons bestellen. Hiervoor zijn we jullie allemaal erg dankbaar.  Wat ook duidelijk werd is dat ons klantenbestand zich als een inktvlek over de landkaart van Nederland en België aan het verspreiden is. Wijn drink je in goed gezelschap. Als vervolgens blijkt dat de wijn in goede aarde valt, wordt er over gepraat en op deze manier hebben we een mooi aantal nieuwe klanten hebben mogen begroeten. Dit vinden wij natuurlijk prachtig en daarom willen we iedereen die een nieuwe klant aanbrengt bij Dokter Maler hiervoor belonen met een kortingscode van €15. Deze kun je dan verzilveren bij je volgende bestelling bij Dokter Maler.

Hoe werkt het?

Laat enthousiaste vrienden of bekenden die een bestelling willen plaatsen bij DokterMaler jouw naam of email-adres vermelden in het kopje opmerkingen op het bestelformulier of stuur ons een e-mail met de naam van de nieuwe klant. Als de bestelling dan bij ons binnen is ontvang je per e-mail een kortingscode die je kunt invoeren bij je volgende bestelling. De enige voorwaarde is dat de bestelling van de nieuwe klant minimaal €65 bedraagt. De korting bedraagt €15 en geldt bij het aanbrengen van iedere nieuwe klant.