Hoe een koe een haas vangt!

Welkom bij ons wijnbericht. Deze keer vieren we ons eerste lustrum en het geweldige resultaat van onze wijnen in het vakblad Perswijn. Tot slot nog een aantal suggesties voor verkwikkende zomerwijnen.

Twee winnaars!

In ons wijnbericht van 5 mei gaven we aan dat er maar liefst tien van onze wijnen genomineerd waren als finale-wijn bij het Perswijn wijnconcours Duitsland. Inmiddels zijn de winnaars bekend en kunnen we melden dat er twee wijnen van Dokter Maler bij zitten. Dit zijn volgens Perswijn dus de beste Duitse wijnen in hun categorie. Als kleine importeur en relatieve nieuwkomer op de markt zijn we dan ook supertrots dat we met twee winnaars en acht eervolle vermeldingen in het supplement van Perswijn staan. De winnende wijnen zijn de Bürgerspital Würzburger Stein-Harfe Silvaner VDP GG 2019 en de Schlör Reicholzheimer First Schwarzriesling R 2019, VDP Erste Lage . Beide topwijnen in het hogere segment en geen wijn voor alledag maar een sensatie bij een heerlijk diner of als speciaal cadeau. Mits goed bewaard kunnen deze wijnen nog zeker een jaar of tien mee en met name de schwarzriesling R is uitermate geschikt om op rijpen. 


 

Schlör Reicholzheimer First Schwarzriesling R 2019, VDP Erste Lage    van €29,40 voor € 27,40

Schwarzriesling heeft helemaal niets van doen met riesling maar is de Duitse benaming voor pinot meunier. Een lastig te verbouwen druivenras dat niet vaak voor mono-cepage wijn wordt gebruikt. Konrad Schlör heeft er zijn specialiteit van gemaakt en doet dit met verve. Deze Schwarzriesling R 2019 is absoluut de beste in zijn soort en kan wedijveren met de grote wijnen uit de Bourgogne. In vakkringen wordt deze wijn ook wel eens de Romané Conti van de schwarzriesling genoemd. Voordeel is dat deze wijn voor een gewone sterveling wel te betalen is. (klik op bovenstaande link voor meer info)


 

Bürgerspital Würzburger Stein-Harfe Silvaner VDP GG 2019  nu voor €29,75

Franken staat bekend om zijn wijnen van de silvanerdruif. Waar het in andere wijngebieden een ondergeschoven kindje is, staat silvaner hier bekend als de nummer één druif. De mooiste silvaners ter wereld komen dan ook uit de Franken. Het oudste bedrijf is het alom bekende Bürgerspital zum heiligen Geist. Net als Hospice de Beaune in Frankrijk is Bürgerspital van oudsher een ziekenhuis dat wijn is gaan verbouwen om de zorg en onderhoudskosten te kunnen betalen. Tot op de dag van vandaag is Bürgerspital naast het wijnbedrijf nog steeds een zorginstelling. Stein-Harfe is een perceel van de Würzburger Stein. Hier komen hun topwijnen vandaan. Zo ook deze Stein-Harfe Silvaner GG. Een wijn met een prachtige minerale toets, geconcentreerd tropisch fruit, aangename zuren en een zinderende finale. Geen wijn voor alledag, maar een absolute aanrader bij gerechten met vis en schelpdieren. (klik op bovenstaande link voor meer info)


 

Eerste Lustrum!

In juni 2017 was het dan zover. Na lang wikken en wegen en jarenlang als wijntoeristen door Duitsland te hebben gezworven hebben we uiteindelijk de knoop doorgehakt en hebben ons ingeschreven bij de kamer van koophandel. Dokter Maler was geboren. Als liefhebbers was het ons doel om Duitse wijn in Nederland beter op de kaart te zetten. Dit had echter wel de nodige voeten in de aarde. Hoe werkt het met importeren van wijn? Hoe maak en onderhoud je een website? Welke wijn willen we in ons assortiment? Kortom, een boel te leren. Inmiddels zijn we vijf jaar verder en we hadden nooit durven dromen dat dit zo’n vlucht zou nemen. Steeds vaker komt in den lande onze naam boven drijven als het over Duitse wijn gaat en dagelijks versturen we wijnpakketten naar klanten in Nederland en België. Het allermooiste is dat nagenoeg alle klanten terugkerende klanten zijn. Hier zijn we ontzettend trots op en willen dan ook iedereen bedanken voor het vertrouwen in Dokter Maler. Daarom geven we een fles Am Nil Kallstadter Riesling trocken 2020 twv €16,70 cadeau bij je volgende bestelling vanaf €50. 

Hoe werkt het? Vul de waardebon-code  lustrum@doktermaler  in op het afrekenformulier en we voegen deze heerlijke wijn toe aan je bestelling. Zum Wohl !

Am Nil Kallstadter Riesling trocken 2020  nu gratis bij jouw bestelling vanaf €50

Deze actie geld tot 15 juli.

 


Ongecompliceerde zomerwijn suggesties

Wat is er fijner dan lekker in de zon te genieten van een mooi glas wijn. En nee, dat hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Een mooi glas rosé of een verkwikkende grau- of weissburgunder volstaat vaak prima op het terras in de zon. Drink je liever rood dan is een licht gekoelde trollinger of lemberger een heerlijke keus.

Wij hebben een aantal heerlijke zomerwijn suggesties voor je op een rij gezet.


Bretz Grauer Burgunder trocken 2020   €7,85

Kruidig, knisperend fris, citrus en appel.


Scheu Scheurebe 2020   €9,30

Stuivend, vlierbloesem, kruisbessen, crispy en dorstlessend.


Forster Weissburgunder 2020 bio   €8,95

Mineraal, tropisch fruit en zachte zuren.


 

Wachtstetter Federschwung Rosé trocken 2021   €9,35  (nieuw)

Kruidig, rood fruit, mineraal en een lange afdronk.


Wachtstetter Lemberger Trocken 2019   €9,30

Donker fruit, chocolade, specerijen en een mooie structuur.


Wachtstetter Trollinger Steillage trocken VDP Gutswein 2019   €8,35

Fruitig, kruidig, lichtvoetig. Iets gekoeld drinken.