Wordt het 0% of toch dry riesling?

Welkom bij ons eerste wijnbericht van 2022.

Allereerst voor iedereen de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Laten we hopen dat we langzaam maar zeker weer terug kunnen naar de normale gang van zaken. In dit wijnbericht staat dry januari centraal met een prachtig pakket droge rieslingwijnen en natuurlijk ook de 0% wijnen. Deze maand is er in verband met dry januari geen wijnboer van de maand, deze staat voor de eerste week van februari gepland. Tot slot nog een mooie actie ter stimulatie van de, in onze ogen, beste reclame.


Cum Laude Dry Riesling Pakket

Riesling wordt steeds populairder. Steeds meer wijnliefhebbers (her)ontdekken de wijnen van de rieslingdruif en ervaren de enorme veelzijdigheid van dit druivenras.  De tijd van de goedkope supermarktbocht als Kellergeister, Moselblümchen of Zeller Schwarze Katze is echt voorbij en bij veel liefhebbers is riesling inmiddels de favoriete wijn. Duitsland is ontegenzeggelijk rieslingland nummer één en als specialist in Duitse wijn hebben wij een ruim aanbod van meer dan 40 verschillende soorten Duitse riesling van verschillende kwaliteitsniveaus. Dit aantal stijgt nog steeds omdat we nog steeds nieuwe pareltjes ontdekken die elke keer weer anders zijn.

Cum Laude Dry Riesling Pakket  van €81,30 voor €76,95   Vul je bestelling aan tot €90 en je betaalt geen verzendkosten.)

Net als een jaar geleden heeft Harold Hamersma afgelopen zomer wederom drie van onze rieslings beoordeeld. En net als vorig jaar zijn ze alledrie Cum Laude geslaagd. Omdat riesling ook prima in de wintermaanden past we speciaal voor dry-januari dit mooie pakket samengesteld. Natuurlijk met drie heerlijke droge rieslingwijnen. Klik op de onderstaande links voor de proefnotities van Harold Hamersma.

https://degrotehamersma.nl/wine/43633/2021/weingut-laquai

https://degrotehamersma.nl/wine/43640/2021/weingut-wachtstetter

https://degrotehamersma.nl/wine/43647/2021/weingut-sack


Even geen alcohol

Tot vorig jaar september waren we niet echt enthousiast over alcoholvrije wijn. We hebben de nodige flessen geprobeerd en telkens kon het ons niet bekoren. In september kregen we bij een bestelling van Neuspergerhof uit de Pfalz een aantal Probeflaschen met alcoholvrije wijn. Tot onze grote verbazing moesten we eerlijk toegeven dat dit in de buurt van “echte” wijn kwam. Als klap op de vuurpijl werd de Jederzeit sparkling ook nog eens als beste getest in de NRC. Vanaf dat moment zijn we de 0% wijnen echt serieus gaan nemen. Persoonlijk drinken we nog steeds liever een glas wijn met alcohol maar het neemt niet weg dat de Jederzeit wijn van Neuspergerhof een prima alternatief is als je een keertje geen alcohol wilt drinken. Ideaal dus voor deze dry januari.

De wijnen van Neuspergerhof staan bekend om hun volle karakter en weelderigheid. Deze vormen ook de basis voor de 0% wijn. Hierdoor blijven er na het onttrekken van de alcohol nog voldoende aroma’s over. Dit proef je duidelijk terug in de wijn.

Neuspergerhof alcohol vrije wijn pakket, bio en vegan  van €68,80 voor €62,95 


De beste reclame!

Ondank alle beperkingen hebben we als Dokter Maler in 2021 een behoorlijke groei doorgemaakt. De ups en downs van de horeca speelden ook ons behoorlijk parten. Gelukkig hebben we inmiddels een groot aantal vaste klanten die zeer regelmatig hun Duitse wijn bij ons bestellen. Hiervoor zijn we ook erg dankbaar.  Wat ook duidelijk werd is dat ons klantenbestand zich als een inktvlek over de landkaart aan het verspreiden is. Wijn drink je in goed gezelschap. Als vervolgens blijkt dat de wijn in goede aarde valt, wordt er over gepraat. Zodoende hebben we op deze manier weer een mooi aantal nieuwe klanten hebben mogen begroeten. Dit vinden wij natuurlijk prachtig en daarom willen we iedereen die een nieuwe klant aanbrengt bij Dokter Maler hiervoor belonen met een korting bon van €15. Deze kun je dan verzilveren bij jouw volgende bestelling bij Dokter Maler.

Hoe werkt het?

Laat enthousiaste vrienden of bekenden die een bestelling willen plaatsen bij DokterMaler jouw naam of email-adres vermelden in het kopje opmerkingen op het bestelformulier of stuur ons een e-mail met de naam van de nieuwe klant. Als de bestelling dan bij ons binnen is ontvang je per e-mail een kortingscode die je kunt invoeren bij je volgende bestelling. De enige voorwaarde is dat de bestelling van de nieuwe klant minimaal €65 bedraagt. De korting bedraagt €15 en geldt bij het aanbrengen van iedere nieuwe klant.