Geen gelikte winkel

Geen gelikte winkel

Aanstaande zaterdag willen we hierbij iedereen uitnodigen om te komen proeven tussen de stellingen. Zaterdag 26 november 2022 van 14.00 tot 17.00 openen we de deuren van ons magazijn in Lichtenvoorde. Iedereen is welkom om zijn favoriete decemberwijnen te komen proeven en eventueel te bestellen. Stel je hier geen gelikte wijnwinkel bij voor maar een oude schilderwerkplaats vol met heerlijke Duitse wijnen. Graag staan we je zaterdag te woord.

Het adres is Varsseveldseweg 14 te Lichtenvoorde (toegang via het pad naast nr.14)

We begrijpen natuurlijk dat Lichtenvoorde voor de meeste klanten niet naast de deur is, dus komen we ook graag bij je thuis voor een verrassende proeverij met Duitse wijn. Dit doen we voor groepen vanaf 8 personen. De kosten zijn afhankelijk van de afstand, het aantal proevers en de te proeven wijnen. Dat laatste gaat uiteraard in overleg. Heb je zin in zo’n Duitse wijnavond met vrienden of collega’s. Stuur dan een mail naar "> of neem contact op via 0655704568


Biologisch Rood

Duitsland loopt voorop als het gaat over biologische wijnbouw. Met ruim 40 jaar ervaring is het inmiddels één van de duurzaamste wijnlanden van Europa.

Twintig tot dertig jaar geleden werden biologische wijnboeren bestempeld als zwevers, hippie’s of geitenwollen sokken figuren. Hoe anders is het nu. Meer en meer wordt bio(dynamische) wijnbouw de standaard. Degene die destijds de afslag naar biologisch genomen hebben plukken daar nu letterlijk en figuurlijk de vruchten van. Steeds meer wijnbedrijven zijn momenteel bezig met de omschakeling naar biologische wijnbouw.

Deze omschakeling gaat echter niet van vandaag op morgen en kost de betreffende wijnbedrijven veel energie. In plaats van chemische bestrijdingmiddelen wordt er in de biologische wijnbouw met natuurlijke producten gewerkt. Voor de wijnboer houdt dit in dat hij niet één keer per week maar twee of zelfs drie keer de wijngaard in moet om te spuiten tegen schimmels en ziekten. Daarnaast moet er ook veel aandacht worden besteed aan de biodiversiteit in de wijngaard. Dit doet men door andere gewassen tussen de de wijnranken in te zaaien. Dit stimuleert de biodiversiteit en trekt ook insecten aan die allerlei schadelijke insecten weer verdrijven zodat de natuurlijke balans weer wordt hersteld. Uiteindelijk zal de bodem zich ook weer herstellen van een jarenlange monocultuur.

Na ons vorige wijnbericht kregen we van diverse klanten de vraag of het mogelijk is om in onze aanbiedingen extra te vermelden of een wijn biologisch is. Natuurlijk kan dat! Wij zijn erg blij met deze feedback en gaan hier zeker rekening mee houden. Nu de vraag naar rode wijn weer begint te stijgen zette dit ons op het idee om een verrassend pakket met biologische rode wijnen samen te stellen. In dit pakket zes zeer gevarieerde Duitse biologische rode wijnen uit 4 verschillende wijngebieden.

 

Wijnpakket Duitse biologische rode wijn  nu van €72,80  voor €66,95   (vul je bestelling aan tot €95 en betaal geen verzendkosten)


Speciale wijngeschenken

Nu de decembermaand weer in aantocht is stijgt bij ons de vraag naar wijn en relatie geschenken. Het is mooi om iets bijzonders te geven en daarom hebben wij op het gebied van Duitse wijn een aantal originele en heerlijke wijngeschenken samengesteld.

Van het wereldberoemde Bürgerspital zum heiligen Geist kunnen we verschillende luxe geschenkdozen vullen met één, twee of drie bocksbeutels van dit iconische wijngoed. Vooral bij wijnliefhebbers is een dergelijk cadeau een schot in de roos! Bij deze geschenkdozen is het mogelijk om er een precies passende verzenddoos bij te bestellen zodat deze veilig en netjes verstuurd kan worden. De prijs is uiteindelijk afhankelijk van de wijn die uiteindelijk wordt gekozen. Ook kunnen we desgewenst de wijngeschenken inclusief persoonlijke boodschap verzenden naar de betreffende relaties. Geïnteresseerd in zo’n origineel relatiegeschenk? Stuur dan een mail naar "> of neem contact op via 0655704568

Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om een feestelijk kistje samen te stellen met één of meer van onze decemberwijnen. Je kunt deze zaterdag aanstaande komen proeven tussen de stellingen. Vind je het lastig om te kiezen? Wij adviseren je graag. 


Schlumberger-Bernart

Over een goede week is het alweer december. Daarom wil ik onze wijnboer van de maand november nog even kort onder de aandacht brengen. Naar aanleiding onze vorige nieuwsbrief zijn er veel proefpakketten besteld van dit mooie “weingut” uit het uiterste zuiden van Duitsland. Je hebt dus nog tot 1 december om ook zo’n heerlijk pakket tegen een gereduceerd tarief te bestellen. (klik op de onderstaande link voor meer informatie)

Kennismakingspakket Schlumberger-Bernhart