De dokter op bezoek bij de apotheker

Welkom bij ons wijnbericht

Gekke titel zou je zeggen, maar in dit geval betreft het ons bezoek aan de eeuwenoude wijnberg, de Trittenheimer Apotheke. daarnaast zijn we moederdag natuurlijk ook niet vergeten.


Terug naar de Moezel

In de Moezel begon ruim vijfentwintig jaar geleden onze fascinatie voor Duitse wijn. Ieder jaar kwamen we zeker één keer op bezoek bij Emil Franz, een bevriende wijnboer uit Traben-Trarbach. Voor vrienden en bekenden namen we steeds meer wijn naar Nederland. Zoveel dat we het schildersbusje gevuld met ruim duizend flessen amper nog de berg op kregen.Tijdens deze reisjes maakten we zo nu een dan ook uitstapjes naar andere Duitse wijngebieden en leerden we steeds meer wijnboeren kennen. Uit deze hobby is uiteindelijk in 2017 Dokter Maler ontstaan.

De hobby is inmiddels behoorlijk uit de hand gelopen en op dit moment betrekken we wijn van ruim twintig producenten en, gek genoeg, nog steeds maar twee wijnboeren uit het gebied waar het voor ons destijds begon. Hier hebben we wat aan gedaan, en vol trots presenteren we vandaag onze nieuwe wijnboer(innen) uit de Moezel, Weingut Eifel-Pfeiffer!

 

Tijdens ons bezoek aan de Moezel in Maart waren we op bezoek bij de zussen Anne en Tanja Eifel van Weingut Eifel-Pfeifer uit Trittenheim. Een bedrijf met prachtige percelen in o.a. de Trittenheimer Apotheke, Graacher Domprobst, Graacher Himmelreich, Wehlener Sonnenuhr en de Neumagener Rosengärtchen. Stuk voor stuk beroemde en klassieke wijngaarden. Na het proeven van de wijn en een rondleiding door de wijnbergen hoefden we niet meer lang na te denken. Deze prachtige typische moezel riesling mocht niet aan ons assortiment ontbreken en we hebben Eifel Pfeiffer als nieuw wijngoed aan ons portfolio toegevoegd. Een leuk detail is dat Anne Eifel kort na ons bezoek door wijnblad selection is uitgeroepen tot beste Mosel-Winzerin en 2e van Duitsland. Hadden we het toch goed geproefd.

Tanja en Anne Eifel

Om kennis te makken met de wijn van Anne en Tanja hebben we een mooi proefpakket samengesteld.

Kennismakingspakket Weingut Eifel-Pfeiffer  nu van €84,70 voor €77,70  (Vul je bestelling aan tot €95 en betaal geen verzendkosten)


Moederdag 2023

Aankomende zondag is het weer moederdag. Houdt moeder van wijn? Dan hebben wij speciaal voor haar een mooi pakket samengesteld met wijnen waar zij in het voorjaar en de zomer in alle rust van kan genieten. Van secco tot verfrissend wit, een prachtige rosé en zomers rood. Wacht niet te lang met bestellen, dan heb je de wijn nog voor het weekend in huis.

Moederdagwijn 2023  nu van €64,40 voor €59,40   (Vul je bestelling aan tot €95 en betaal geen verzendkosten)