Hoe een koe een (paas)haas vangt

Welkom bij ons wijnbericht

Deze keer aandacht voor de heerlijke silvaner winzersekt uit de Franken van Bürgerspital, een bijzonder gerijpte riesling van mini Weingut Sack uit de Rheingau en natuurlijk twee prachtige paalselecties. Wacht niet te lang met bestellen, dan kunnen wij er voor zorgen dat de wijn voor Pasen geleverd wordt. Wij wensen iedereen een fijne Pasen!


Een feestelijke Pasen

Nu het maar geen lente wil worden, zou je haast vergeten dat het komend weekend al Pasen is. Het feest van het ontluikende voorjaar. En als we de vooruitzichten mogen geloven komt er nu eindelijk een einde aan die vervelende regen. Tijd voor een feestelijke paasbrunch of -diner met familie en vrienden. Speciaal voor de paasdagen hebben we daarom weer twee mooie pakketten samengesteld met wijnen die uitstekend bij dit seizoen passen. Van heerlijke frisse bubbels en lentewijnen tot mooi soepel rood. Laat de zon maar komen!


Prachtig Paaspakket  van €70,60 voor €64,95  (vul je bestelling aan tot €95 en betaal geen verzendkosten)

Een prachtige selectie voor een feestelijk Pasen. Twee flessen verfrissende ongecompliceerde bubbels, een zeer delicate riesling, een verrassende scheurebe, een minerale weisser burgunder en tot slot een heelijke lichtvoetig en fruitige spätburgunder. Kortom, genieten dus!


Paasbest pakket   van €113,35 voor €102,95

Prachtig exclusief pakket met zo’n beetje het beste wat Duitsland aan wijn te bieden heeft. Absolute topklasse! ( de fles Meyer Näkel kan een licht beschadig etiket hebben ivm de watersnoodramp van juni 2021)


Hoe een koe een haas vangt

Soms moet je een beetje geluk hebben bij het vinden van speciale wijnen. We zijn altijd op zoek naar onderscheidende wijnen en de Sack Riesling Kirchenstück M spätlese trocken 2016 is dat absoluut. Een partij riesling, eigenlijk bestemd bestemd voor een horecarelatie van Stephan Sack, was vanwege corona niet opgehaald en lag nog in de kelder van Stephan. Aanvankelijk was de bedoeling dat deze flessen zouden worden afgeleverd met een eigen label van het betreffende restaurant, met als gevolg dat er voor deze flessen geen etiket beschikbaar was. Na enig overleg heeft Stephan extra etiketten laten drukken en hebben we de wijn vorige week in Hochheim afgehaald.

Bij het diner tijdens het staatsbezoek van King Charles aan Duitsland werd heel toevallig ook een Hochheimer Kirchenstuck spätlese trocken gedronken. Deze was echter uit 2003. Weliswaar van een andere wijnboer, maar het geeft aan wat een enorm rijpingspotentieel de wijn uit deze wereldberoemde wijngaard kan hebben. Veel kwaliteitsriesling wordt helaas vaak te vroeg gedronken. We zijn daarom superblij dat we deze speciale riesling op de kop hebben kunnen tikken. De “M” op het etiket staat voor “Maischestand” oftewel schilweking. Veel mensen denken bij spätlese aan een zoete wijn. Dit hoeft echter niet zo te zijn want spatlese zegt alleen iets over het suikergehalte in de druif en niet of de wijn droog of zoet is.

De Kirchenstuck M heeft 24 uur schilweking gehad en dat is voor een riesling redelijk uitzonderlijk. Normaal is dat hoogstens een paar uur. Het geeft wat meer extract en vulling en dat proef je. In de neus ontdek je voornamelijk rijp en gekonfijt fruit en in de verte iets wat door veel mensen als petrôl wordt herkend. Verder is de wijn droog en heeft een mooie afdronk. Heerlijk bij paté, rillettes en gevogelte of wit vlees met wat rijkere sausen. Deze wijn kan nog jaren mee. Drink hem trouwens niet te koud want anders gaat er een boel smaak verloren. Zelf vinden wij 14 à 15 graden een fijne drink-temperatuurvoor deze wijn.

Probeer ook deze mooie gerijpte riesling van Stephan Sack. 

Sack Riesling Kirchenstück M spätlese trocken 2016   nu voor €14,95


De laatste weekaanbieding van Bürgerspital

Met Pasen in het verschiet hebben we deze wekelijkse aanbieding van een Bürgerspital wijn tot het laatst bewaard. De druif van de Franken is zonder twijfel de silvaner. De mooiste exemplaren ter wereld komen uit dit mooie gebied. helemaal niet vreemd dat er terplekke ook sekt van wordt gemaakt. En wat voor een sekt!  Een schitterende vintage (2018) winzersekt met traditionele Flaschengärung. Door de wat mildere zuren van de silvaner druif is het resultaat verbluffend. Een hele fijne mousse, tropisch fruit en en aangenaam zacht in de mond. een fantastische wijn om het voorjaar in te luiden. Zum Wohl!

 

Bürgerspital Silvaner Sekt Brut 2018  nu van €19,35 voor €17,75