Geen gezeur, met z’n allen aan de Schlör

Welkom bij ons wijnbericht.

Deze keer aandacht voor een aantal wijnen die na lange tijd eindelijk weer op de schappen staan en een mededeling van huishoudelijke aard.


Geen bezorging volgende week

In verband met afwezigheid van zowel de dokter als de maler zal er volgende week geen wijn worden verstuurd. Ben je nog van plan Duitse wijn in te slaan wacht dan niet te lang met bestellen. Dan kan het deze week nog worden verstuurd.


Gezeur!

De laatste weken kwamen er steeds meer berichten uit den Haag over het anti-alcohol beleid van onze regering. Volgens een uitgelekt rapport is men van plan alcohol uit te bannen in sportkantines en de verkoop van wijn en speciaalbier in de supermarkten verbieden. Daarnaast zou ook de verkoop op afstand aan banden worden gelegd. Zelf kreeg ik het Spaans benauwd bij het lezen van dit nieuws. Is alcohol het nieuwe roken? Een oud gezegde luidt: Geniet van het leven want het duurt maar even. Maar wat als je bij een lang(er) leven niet meer mag genieten? Gelukkig heeft onze staatssecretaris het verhaal enigszins genuanceerd en zal het niet zo’n vaart lopen. Dus proosten we, na al dat gezeur op onze staatssecretaris met een heerlijk glaasje Schlör.

 

Na een jaar met een zeer geringe opbrengst waren de wijnen van Weingut Schlör al snel uitverkocht. Sinds half juni zijn de nieuwe wijnen weer gebotteld en weer bij ons verkrijgbaar. Ook dit jaar zijn ze weer van uitzonderlijke kwaliteit. Met name de wijn van het laagste kwaliteitsniveau, de Gutswein, springen er uit. De rode wijnen van Konrad Schlör behoren tot de beste van Duitsland. Zijn specialiteit is de Schwarzriesling. Schwarzriesling heeft trouwens niets met Riesling van doen en is een synoniem voor Pinot Meunier (de molenaarsdruif). Nieuw in het assortiment is de Schlör Reichholzheimer First Spätburgunder-R VDP 1e Lage 2020 , een prachtige Erste Lage spätburgunder met enorm veel potentie.

Omdat we blij zijn dat ons assortiment van dit prachtige Weingut weer compleet is hebben we daarom twee mooie pakketten samengesteld.


Wijnpakket Schlör basis  van €67,20 voor  €61,80  (Vul je bestelling aan tot €95 en betaal geen verzendkosten)


 

Drie flessen heerlijk rood voor een perfecte kennismaking met dit mooie wijnbedrijf

Proefpakket rood Weingut Schlör  nu van €74,25 voor €68,30   (Vul je bestelling aan tot €95 en betaal geen verzendkosten)


Code Samtrot

Vanmorgen vroeg ontvingen we weer een pallet van onze vrienden uit Württemberg, Rainer en Anette Wachtstetter. Bij weeralarm code rood hebben we de wijn snel naar binnen gebracht.  Terug van weggeweest is de zeldzame Wachtstetter Pfaffenhofen Samtrot trocken VDP Ortswein 2021 Ook deze wijn was een tijd niet beschikbaar maar is nu weer terug. Samtrot is een mutatie van de Schwarzriesling en heeft een wat dikkere schil. De druif weinig aangeplant maar heeft absoluut potentie en kenmerkt zich door fijn zuren en zachte tannines.

Wachtstetter Pfaffenhofen Samtrot trocken VDP Ortswein 2021   nu €12,50