We gaan weer proeven in de wijngaard!

Welkom bij ons wijnbericht,

Deze keer de vooraankondiging van onze jaarlijkse proeverij!  En natuurlijk een aantal interessante aanbiedingen.


Save The Date

Op zondag 3 september is het weer zover. Voor de vijfde keer organiseren we onze jaarlijkse proeverij in de wijngaard van Hof Detharing in Harreveld. We gaan je dit jaar, net als andere jaren, weer in de watten leggen als het gaat om wijn, entourage en leuk gezelschap. Vorig jaar waren we zeer verguld met de komst van Georg Forster, één van “onze” wijnboeren. Na afloop was Georg razend enthousiast over de proeverij en gaf aan dat hij erg blij was dat hij geweest is. Aanvankelijk waren we wat terughoudend om de producenten net voor de oogst te vragen om naar Nederland te komen. Ze zijn in die periode immers erg druk. Tot onze grote verbazing blijkt echter dat veel producenten hun wijn graag willen komen presenteren. Dit jaar komen er daarom maar liefst twee Duitse wijnboeren naar Harreveld. Rainer Wachtstetter uit Württemberg en Gundolph Laquai uit de Rheingau. 

Wijn-spijs met Marcel Stronks

Wijn en eten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hoe mooi is het om tijdens het proeven ook te ervaren wat een bepaalde wijn doet in combinatie met de diverse gerechten. Daarvoor hebben we de hulp van Marcel Stronks ingeroepen en zal ook aanwezig zijn op onze proeverij.Hij zal je doormiddel van een aantal heerlijke gerechtjes meenemen in de wondere wereld van wijn en spijs. Marcel is de voormalig eigenaar, gastheer en kok van de Smidse, één van de beste restaurants uit de Achterhoek.Tegenwoordig werkt hij als ” De Culinaire Smid” als privé-chef op locatie. Wij zijn erg blij met de komst van Marcel en zijn er van overtuigd dat hij een perfecte aanvulling zal zijn tijdens onze proeverij. 

Verdere details en de uitnodiging van de proeverij op 3 september volgen in de loop van augustus.


Biologische zomer opruiming

Het assortiment van Dokter Maler is de laatste jaren enorm uitgebreid. Hierdoor komen we steeds krapper in onze behuizing te zitten. Je moet namelijk wel alle producten op voorraad hebben. Soms is het echter lastig te voorspellen welke wijn veel of weinig verkocht wordt. Wijnen die het ene jaar niet zijn aan te slepen worden het volgende jaar slechts mondjesmaat verkocht. Waarom…. geen idee. Om weer extra plaats te maken in ons magazijn hebben we daarom een aantal wijnen drastisch in prijs verlaagd.  Deze keer zijn dat een aantal (h)eerlijke biologische wijnen.

Wacht niet te lang met bestellen want op=op. (vul je bestelling aan tot €95 en betaal geen verzendkosten)


Brüder dr. Becker Lorenz Gutscuvée trocken Rot   €11,35      nu 6 halen 5 betalen

Heerlijke cuvee (regent, spätburgunder) van het eerste biodynamische VDP bedrijf uit Rheinhessen.


Forster Rivaner 2022 bio/vegan     €9,60      nu 6 halen 5 betalen

Wijntip van Onno Klein in de volkskrant 2019. Heerlijke biologische dorstlesser van gerenomeerd bio-producent Forster uit de Nahe.


Forster Spätburgunder rosé bio/vegan 2021    €9,90      nu 6 halen 5 betalen

Prachtige rosé spätburgunder. Kruidig, rood fruit, laag alcoholisch en biologisch. Heerlijk bij de bbq!