Korte update Gröhl (wijnboer van de maand)

Welkom bij ons extra ingelaste wijnbericht 

In verband met de vele vragen over de beschikbaarheid en levering van de wijnen van Gröhl even een kleine update over de stand van zaken. Daarnaast nog wat informatie over de Bretz Regent, bij veel van onze klanten al jaren hun favoriete wijn.


Scheurebe ausgetrunken

Vorige week lanceerden we door middel van ons wijnbericht onze nieuwe wijnboer van de maand, Weingut Gröhl. Dry januari was overduidelijk voorbij want de bestellingen stroomden binnen. Dit waren er zoveel met als gevolg dat we al na een aantal dagen door de Scheurebe en de Spätburgunder heen waren. Aanvankelijk was het de bedoeling om onze voorraad pas eind maart aan te aan vullen samen met een aantal andere wijnen van Gröhl, maar we hebben toch in allerijl alvast maar een pallet met de reeds bij ons bekende wijnen deze kant op laten komen. Één kleine tegenvaller was dat de scheurebe 2021 helaas is “ausgetrunken”. Iets waar wij trouwens niet van staan te kijken want wat een fantastische wijn was dat. De nieuwe jaargang wordt binnenkort afgevuld en komt over een aantal weken op de markt. Deze is dan eind maart in de webshop weer verkrijgbaar na ons bezoek aan het weingut. Bij gebrek aan Scheurebe hebben we het kennismakingspakket iets moeten aanpassen. De Scheurebe hebben we vervangen door een extra fles Sauvignon blanc, een wijn met een vergelijkbaar karakter maar wat meer complexiteit.

( Nieuwsbrief vorige week gemist? klik op de link Avontuurlijk )

De wijnen van Gröhl en het kennismakingspakket zijn vanaf nu weer volop verkrijgbaar.

Kennismakingspakket Gröhl (aangepast)  van €73,70 voor €67,95 (vul je bestelling aan tot € 95 en betaal geen verzendkosten)


Bretz Regent, zwoel Duits rood

Één van onze hardlopers in het wildseizoen is elk jaar de Bretz Regent Barrique 2019. Regent is een zogenaamde PIWI, een pilzwiderstandfāhig druivenras en is resistent tegen de meeste schimmels. Ideaal voor de biologische wijnbouw of in gebieden met een vochtig klimaat. Vandaar dat je de Regent ook in de Nederlandse wijngaarden regelmatig tegenkomt. De wijnen van Regent zijn niet altijd even geliefd. Ze zijn vaak wat hard en stug met redelijk veel tannines. Horst Bretz uit Rheinhessen heeft er echter een uitzonderlijk mooie krachtige volle rode wijn van weten te maken die, in zijn soort, jaar in jaar uit tot de beste van Duitsland behoort. De Bretz regent heeft 12 maanden houtrijping gehad op deels nieuwe barriques en dat geeft de wijn een mooie souplesse en zachte tannines. Aroma’s van bramen, zwarte bes, vanille, rozemarijn en een prachtige afdronk maken het plaatje compleet. Door het ietwat zwoele karakter zou je, blind geproefd, niet aan Duits rood denken maar eerder aan een Italiaanse of Franse wijn. Heerlijk bij wildgerechten, stoofpot, rundvlees, paddestoelen, lasagna of bij de open haard.

Ook dit jaar was deze wijn eind december weer volledig uitverkocht en aangezien de winter nog niet voorbij is, is de Regent van Bretz vanaf deze week weer verkrijgbaar in onze webshop. 

Bretz Regent Barrique 2019   €13,75  (vanaf 6 flessen €13,30)